TEKNOFEST 2020 Türk Yıldızları İle Başladı

Bu sene Gaziantep’te gerçekleşecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST başladı. Açılışta Türk Yıldızları’nın nefes kesen gösterisi büyük alkış topladı.

24.09.2020-12:39 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-13:01)

İstanbul’dan sonra bu sene Gaziantep’te gerçekleşen TEKNOFEST, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın da katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı.  Türkiye’nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen festival, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sloganı ile başlangıç yaptı.

Açılış gününde Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün uçuş gösterileri düzenledi. İzleyiciler nefes kesin gösteri sırasında pilotları alkışladı. Festivalin ilk gününde atak helikopterlerin gösterileri ve selamlama uçuşu yapılacak.

4 gün sürecek Teknofest yarışmaları "temel" ve "ileri" kategorilerinde düzenlenecek.

İNSANSIZ ARAÇLAR EN İYİ OLMAK İÇİN YARIŞACAK

"Temel" kategoride lise takımlarının yarıştığını, takımlara görevler verdiklerini, birinci parkurda çemberlerden geçme görevinin olduğunu anlatan Şahin, "Burada, insansız araçlarla uzaktan kumandayla su altındaki çemberlerden geçecekler.

İkinci parkurda su altı temizlik dediğimiz belli renklerde sepetlerimiz ve objelerimiz var. Bu objeleri aynı renkteki sepetlere koyacaklar. Üçüncü görevimiz özel bir görev. Bu yıl Gaziantep'e özel olsun, dedik. Çingene kızı mozaiğini puzzle şeklinde oluşturduk.

Parçalarını suyun altına yerleştirdik. Takımlardan bu puzzle oluşturmalarını bekliyoruz. Bu yılın en zorlu görevi temel kategorideki yarışma için bu olacak" diye konuştu.

‘İLERİ’ KATEGORİDE 376 TAKIM YARIŞACAK

"İleri" kategoride üniversite ve lisansüstü seviyelerindeki öğrencilerin mücadele edeceğini ve otonom görevlerin olduğunu dile getiren Şahin, bu yıl 376 takımın başvuruda bulunduğunu, sayının her geçen yıl daha da artmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

 “ZAR ZOR HAREKET EDEN ARAÇLAR ŞİMDİ DANS EDECEK HALE GELDİ”

"Temel" kategoride 19, "ileri" kategoride ise 24 olmak üzere 43 takımın yarışlara katıldığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Doğu Akdeniz'deki güncel durumlara dikkat ettiğimizde, su altının ne kadar önemli olduğunu, bu konuda çok daha ileri noktada olmamız gerektiğinin farkındayız. TEKNOFEST de aslında bunun önünü açıyor. 3 yıl önce takımlar su altında araçlarını zar zor hareket ettirirken bugün su altında araçlarını dans ettirebilir konuma geldiler.

Dolayısıyla TEKNOFEST geleceğin su altı kaşiflerinin ilk adımı atmalarını sağlıyor. Bu kapsamda T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere bütün paydaş kurumlara teşekkür etmemiz gerekir. Biz burada, arkadaşlarımızın teknolojik altyapıyı kazanıp ülkemizin sivil ya da askeri birçok alanda yeraltı kaynaklarının çıkarılması, doğal kaynakların korunması gibi birçok alanda faaliyet gösterecek araçları tasarlayacak kapasiteye ulaşmalarını bekliyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal