Teber Lazer Güdüm Kitli Bombalar Hedeflerini Vurdu

Mk-81 ve Mk-82 serisi bombaları akıllı mühimmatlar haline getiren Teber Lazer Güdüm Kiti entegre edilmiş bombalar, hedeflerini tam isabetle vurarak önemli bir eşiği aştılar.

05.10.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-11:14) Teber Lazer Güdüm Kitli Bombalar Hedeflerini Vurdu

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı tarafından, Teber Kabul Testi faaliyeti kapsamında iki F-16 uçağı ile atışlı görev icra edildiği bildirildi.

Açıklamada, "ROKETSAN Teber Lazer Güdüm Kiti ile entegre edilmiş genel maksat bombaları, hedefleri tam isabet ile vurdu." ifadelerine yer verildi.

BOMBALARI AKILLI MÜHİMMAT YAPIYOR

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve güdümsüz Mk-81 ve Mk-82 serisi bombalara takılan Teber Güdüm Kiti, söz konusu bombaları akıllı mühimmatlar haline getiriyor. Teber, sahada kullanıcı tarafından çok hızlı şekilde bombaya entegre edilebiliyor.

TEBER GÜDÜM KİTİ NEDİR?

TEBER, MK-81 ve MK-82 genel maksat bombalarına vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir lazer güdüm kitidir. TEBER, genel maksat bombalarını Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak akıllı bir silah sistemi haline getirir.

AKSUNGUR İHA'DA DA BAŞARILI OLDU

Geçtiğimiz ayda da Teber güdüm kitli mühimmat, başarılı bir şekilde Aksungur İHA üzerinden atılmıştı. 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal