Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 Envantere Girdi

Benzerini üreten 3 ülkenin ürünlerine göre daha üstün özelliklere sahip olan ve askerlerimize kesintisiz atış imkanı sunan DM-5 ve DM-7 Türk ordusunun envanterine girdi.

23.09.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-15:39)

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yaptığı açıklama ile yerli şirket STMDefence tarafından geliştirilen DM-5 ve DM-7 mühimmatlarının envantere girdiğini müjdeledi. Muadillerine göre üstün özellikleri olan sistemler, Mehmetçik’lerimize kesintisiz atış imkanı sağlayacak.

SAHADA FARK OLUŞTURACAK

Yaptığı paylaşımda İsmail Demir, “Savunma sanayiimiz, Mehmetçik’e sahada fark oluşturacak ürünler sunmaya devam ediyor. Taşınabilir Mühimmat Sistemleri DM-5 ve DM-7 güvenlik güçlerimizin kullanımında. 5.56 ve 7.62 mm makineli tüfekler için geliştirilen sistem, kesintisiz atış imkanı sağlıyor.

BENZERİNİ ÜRETEN 3 ÜLKEDEN DAHA ÜSTÜN

STM tarafından tamamen Mehmetçik’in ihtiyaç, talep ve deneyimlerine göre geliştirilen sistem, benzerini üreten 3 ülkenin ürünlerine göre daha üstün özelliklere sahip. Sistem; hafifliği, dayanıklılığı, ergonomisi ve tek personelle kullanılabilmesi, vücut özelliklerine göre ayarlanması, kurma, takma, hazırlama süreçlerini kaldırıp anında ateş gücü sağlaması gibi özellikleriyle askerimize sahada önemli avantaj sağlayacak.” ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal