Tamamlanan İHASAVAR’lar Teslim Ediliyor

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve üretim maliyetlerinin düşük olması nedeniyle düşman unsurlarının eline de geçen insansız hava araçlarına karşı savunma sanayimiz çözümler geliştiriyor. Bu kapsamda geliştirilen yerli İHASAVAR’lar arasında tamamlananlar güvenlik güçlerimize teslim ediliyor.

08.04.2020-11:50 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-12:14)

Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) elde edilen bilgilere göre, ASELSAN’ın bu konuda Mini/Mikro İHA'lara Karşı Taşınabilir Karıştırma Sistemi Projesi bulunuyor. Proje kapsamında da İHASAVAR üretimi gerçekleştiriliyor.

Milli kuruluş yazılım ekosistemi konusunda özellikle savunma sanayisinde oldukça tecrübeli ve yüksek bir bilgi birikimine sahip bulunuyor. İHASAVAR’ların üretimi için de RF karıştırma/köreltme sistemleri üzerinde çalışmalar yapan ASELSAN, proje kapsamında drone ve mini İHA'lara karşı koruma sağlama amaçlı İHASAVAR sistemini geliştiriyor.

Yerli İHASAVAR’ların taşınabilir ve tek personel tarafından kolaylıkla kullanılabilmesi gibi avantajları bulunuyor. Ayrıca bu kapsamda üretilen son parti tamamlanan İHASAVAR’larında Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından güvenlik güçlerimize teslimatı yapılıyor.

Yerli ve Milli İHASAVAR’ların Özellikleri

Düşman unsurlarına ait Drone ve mini İHA'lar, keşif, casusluk, taciz, silahlı saldırı ve bombalama amaçlı kullanılabiliyor. Bu tehditlere karşı İHASAVAR'lar koruma sağlıyor.

Türkiye’nin kendi imkan ve kabiliyetleriyle ürettiği İHASAVARLAR hafif, taşınabilir ve kolay kullanılabilir özellikleriyle atışın isabetli olmasına katkıda bulunuyor.

İHASAVAR Anti-Drone RF Karıştırma ve Köreltme Sistemlerine sahip bulunuyor. Bu da stratejik noktaların yakınlarında düşman unsurlarına ait drone ve mini İHA’ların uçurulmasını engelleyerek koruma sağlıyor.

Bu ASELSAN markalı ürünler, tercihe göre çok yönlü kullanılabiliyor. Ayrıca sahip olduğu küresel anteniyle yüksek etkinlik mesafesine ulaşarak düşman İHA’ları etkisiz hale getirebiliyor.

Kompakt bir sisteme sahip olmasıyla da gerek şebeke gerekse de yüksek kapasiteli bataryalarıyla uzun süre görev yapma imkanı sunuyor.

Milli İHASAVAR’lar ayrıca istendiği taktirde programlanabiliyor. Cihazın 100’den fazla karıştırma profili bulunuyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal