Süre Doldu Ancak Sadece Bir Sosyal Medya Sitesi Temsilci Atadı

Yeni Sosyal Medya Yasası’na göre sosyal medya platformlarının temsilci atama zorluluğunda verilen sürenin sonuna gelindi ancak sadece bir tanesi Türkiye’de temsilcilik atadı.

03.11.2020-15:23 - (Son Güncelleme: 03.11.2020-15:21) Süre Doldu Ancak Sadece Bir Sosyal Medya Sitesi Temsilci Atadı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun yeni Sosyal Medya Yasası geçtiğimiz aylarda TBMM tarafından kabul edilerek kanunlaştırılmıştı. Bu yasaya göre Türkiye’de 1 milyondan fazla kullanıcı olan sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci bulundurma zorunluluğu olacak.

Sosyal medya sitelerinin temsil atanması için verilen süre sona ermesine rağmen sadece bir tanesi Türkiye’de temsilci atama kararına uydu. Bu site ise Rusya’nın Facebook benzeri sosyal medya platformu VKontakte (VK) oldu. Facebook, Youtube, Instagram ve Twitter gibi büyük sitelerden ise bir ses çıkmadı.

HANGİ CEZALAR VERİLECEK?

Sosyal Medya Yasası’na göre Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal ağ sağlayıcılarına 5 aşamalı yaptırım uygulanacak. İlk aşamada 10 milyon TL, bir ay sonra 30 milyon TL idari para cezaları kesilecek. Üçüncü aşamada üç aylık reklam yasağı uygulanacak. Bu süreçte de temsilci atanmazsa sosyal ağ sağlayıcısının bant genişliği önce yüzde 50, daha sonra yüzde 90 daraltılacak. Bu durumda söz konusu ağlara erişim kısıtlanmış olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal