Spotify’da Uyku Modu Nasıl Kullanılır

Spotify’da olan bir özellik sayesinde müziksiz uyuyamayanlar ya da uyumadan önce rahatlatıcı melodilere ihtiyaç duyanlar için kullanışlı bir özellik bulunuyor. Spotify Uyku Modu özelliği sayesinde siz uyurken otomatik olarak kapanabiliyor. Peki, Spotify Uyku Modu nasıl kullanılıyor?

31.01.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 31.01.2020-12:35) Spotify’da Uyku Modu Nasıl Kullanılır

Bazı insanlar gerçekten de uykuya dalmak için müziğe ya da rahatlatıcı seslere ihtiyaç duyabiliyor. Ya da müzik dinleyip uzandığınız bir gün uyuya kalma ihtimalinizi düşünerek hareket etmek isteyebilirsiniz. Siz uyurken program da size eşlik eder ve uygulama kapatılabilir.

Bu noktada karşımıza alanının en popüler uygulaması Spotify çıkıyor. 2019 yılında Spotify kullanıcıların, mobil uygulamasında ne kadar zaman geçirileceğini belirleyeceği bir zaman kontrolü ekledi. Uyku zamanlayıcısı olarak adlandırılan Türkçe uygulamasında ise Otomatik Kapatma olarak sunulan özelliği birçok kişi bilmiyor.

Söz konusu özellik ile belirli bir süre geçtikten sonra dinlediğiniz müziği ya da podcast’ı otomatik olarak kapatmak için Spotify’da bir uyku zamanlayıcısı ayarlayabilirsiniz. Bu faydalı özellik telefonunuzun bataryasının bir gecede tükenmemesi için de kullanışlı bir yöntem. Özelliğin kullanımı ise oldukça basit.

Spotify Uyku Modu Nasıl Kullanılır?

İlk olarak Spotify uygulamasına girin ve istediğiniz şarkıyı ya da podcast’ı açın. İkinci olarak istediğiniz parçayı seçtikten sonra sağ üst kısımda bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Buraya tıkladığınızda karşınıza birçok seçenek çıkacağını göreceksiniz. Üçüncü adım olarak burada minik bir ay simgesinin yanında yer alan ‘’Otomatik Kapatma’’ yı seçin.

Ardından dördün adımda son olarak, karşınıza ses girişini durdurmak için zaman aralıkları çıkacak. 5 dakika, 10 dakika, 15 dakika, 30 dakika, 45 dakika ve 1 saat seçeneklerinin bulunduğu gibi bir de parça sonu kapatma gibi alternatif seçenek sunuluyor.

Uyku zamanlayıcınızı ayarladıktan sonra, ayarladığınız zamandan itibaren geri saymaya başlar ve süre dolduğunda otomatik olarak Spotify oynatmayı durdurur. Böylece İhtiyacınıza göre seçtiğiniz zamanlamayla, telefonunuzun bütün gece uygulamanın içinde bir şeyler çalmasını engelleyebileceksiniz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal