Spotify, Fotoğraflarla Öneri Yapacak

En büyük dijital müzik platformlarının başını çeken Spotify uygulaması, son dönemlerde eklediği özelliklerle uygulamada farklılık yaratmaya devam ediyor. Son olarak platform çekilen fotoğrafa göre öneri yapabileceği bir algoritma üzerinde çalışıyor.

24.03.2020-10:50 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:05) Spotify, Fotoğraflarla Öneri Yapacak

Spotify’da hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz haftalarda tasarım değişikliği ve özellik güncellemeleri yapılmışı. Geliştirmelerine devam eden platformun yetkilileri son olarak geliştirdikleri öneri algoritmasını şu şekilde anlatıyorlar: “Bir fotoğraf çekin ve sadece sizin için seçilen, anınıza ve ruh halinize uygun müziklerin keyfini çıkarın.”

İşin içinde kameranız olduğundan veri gizliliği ihlalinden endişe ediyorsanız şirket bu konuya da açıklı getiriyor. Şirket yetkilileri fotoğrafların sunuculara kaydedilmeyeceğini belirttiği bir açıklama paylaştı. Söz konusu paylaşımda “Fotoğrafları yalnızca sizlere müzik önermek için kullanacağız. Bu fotoğrafı daha sonrasında kaydetmeyeceğiz veya kullanmayacağız.” İfadeleri yer alıyor.

Uygulamanın fotoğraflar üzerinden öneri yapmasını sağlamak için sadece kameranız değil aynı zamanda galerinizde yer alan çekilmiş bir fotoğrafı da kullanabilirsiniz.

Özelliğin duygu durumlarını ve mekânsal farklılıklara göre düşünecek bir algoritmaya sahip olacağı düşünülüyor. Örneğin spor salonundasınız ve egzersiz yaparken fotoğrafınızı çektiniz. Bu durumda muhtemelen uygulama sizi motive edecek müzikler önermeye başlayacaktır. Bir parti fotoğrafı çektiğinizde ise fotoğraftaki atmosfere uygun bir dans müziği ve bir çalma listesiyle karşılaşıyor olacaksınız.

Halen testleri devam eden özelliğin yakın bir zamanda platforma gelmesi bekleniyor. Gelişmeler olduğunda sizi haberdar etmeye devam edeceğiz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal