Spam Nedir?

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ortaya çıkan 'spam' kavramı birçok alanda karşımıza çıkıyor. Peki, spam nasıl yapılır, spamlamak ne demek, spam türleri nedir, spam mesaj, spam mail nedir, spam atmak ne demek, nasıl yapılır?

15.05.2018-18:18 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-13:33) Spam Nedir?

Spam, teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması ile birlikte en çok karşılaşmaya başladığımız kavramlardan birisi haline gelerek teknolojik dil sözlüğüne yerleşen bir kelime olmuştur. En yaygın spam türleri reklamlar ve ilanlardır. Ayrıca mail üzerinde de en çok görülen kelimelerden biri spam. İşte detaylar...

NEDİR?

SPAM mailin en kolay tarifi sizin arzunun olmadan size yollanan reklam amaçlı maillerdir. Web üstünde aynı mesajın çok sayıdaki kopyasının, bu şekil bir mesajı alma isteğinde olmamış şahıslara, zorlayıcı derecede gönderilmesi de çoğu zaman SPAM olarak nitelendirilir. SPAM genellikle ticari reklam amacında olup, bu reklamlar çoğu zaman güvenilmeyen ürünlerin, kolay zengin olma kampanyalarının, yarı illegal servislerin reklam yapılması içindir. Web kullanıcıları üstündeki etkileri hesaplandığında


KAÇ ÇEŞİT SPAM VARDIR?

iki çeşit SPAM vardır. Email içinde gönderilen SPAM direkt yollanan mesajlarla bireysel kullanıcıları hedef alır. Email SPAM listeleri çoğu zaman Google sayfalarının taranması, tartışma gruplarının üye listelerinin çalınması yada internet sütünden adres aramalarıyla meydana gelir.

İkinci SPAM biçimi ise, içeriğinin kesinlikle ticari olması lazım olmayan UBE (Unsolicited Bulk e-mail Talep Edilmemiş Kitlesel e-posta), aynı anda yüzbinlerce e-posta kullanıcısna yollanan e-posta mesajlarıdır. Bu mesajlar ticari amaçlı olabileceği gibi politik bir duruşun propagandasını yapmak veya bir mesele hususunda kamuoyu oluşturmak için yollanan e-posta mesajları da olabilir. SPAM hakkında önemli bir husus, bir mesajın SPAM olarak tanımlamak için kullanılacak ölçütün mesajın içeriği ile hiç bağlantılı olmamasıdır. Herkesin üstünde hemfikir olduğu, önemli bir toplumsal hassasiyete sahip bir mesele hususunda taraf bildirmek için toplu olarak yollanan bir mesajda esasen SPAM olarak tanımlanabilir.

SPAM ATMAK NE DEMEK?

Özellikle Instagram'da kullanılan spam atmak teriminin ne anlama geldiği sosyal medya kullanıcıları tarafından merak ediliyor. Spam atmak aslında o içeriği ya da kişiyi şikayet etmek anlamına geliyor. Sizi rahatsız eden ya da uygunsuz bir içerik gördüğünüzde ya da sahte bir profille karşılaştığınızda spam atmak sizin şikayet yönteminiz oluyor.

Birden fazla spam atılmış içerik ya da hesap sosyal medya yöneticilerinin dikkatini çekiyor ve incelemeye alınıyor. Sosyal medyanın yapısına uygun düşen bir içerik ya da hesap olduğu kesinleşince de içerik kaldırılıyor ya da hesap askıya alınıyor. Kişilerin şikayet etme yöntemine kısaca spam atmak deniliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal