SpaceX, Uzay Mürettebatını Korumak İçin Geliştirilen Fırlatma Kaçış Sistemini Test Edecek

SpaceX, 18 Ocak tarihinde Crew Dragon kapsülünün fırlatma kaçış sistemi için bir uçuş gösterisi gerçekleştirmeyi planlıyor. Yapılacak bu prova ile, yükselme sırasında bir sorun oluştuğunda uzay aracının mürettebatını nasıl güvenli bir şekilde taşıyabileceği amaçlanıyor.

15.01.2020-13:03 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-13:01) SpaceX, Uzay Mürettebatını Korumak İçin Geliştirilen Fırlatma Kaçış Sistemini Test Edecek

SpaceX hali hazırda fırlatma rampası iptallerini ve paraşüt sistemlerini test ediyor. Şimdi de yapılacak prova ile, yükselme sırasında bir sorun oluştuğunda uzay aracının mürettebatını nasıl güvenli bir şekilde taşıyabileceği amaçlanıyor.

Tabii ki bu tarz testlerin hava koşulları veya son dakika aksaklıkları meydana gelirse iptal edilebilecek. Diğer taraftan SpaceX, Falcon 9 roketinin ilk aşaması için statik yangın testini 11 Ocak tarihinde tamamlamasının ardından Crew Dragon gösterisinin yoluda açılmış oldu.

Eğer her şey SpaceX’in planladığı gibi giderse, 18 Ocak tarihindeki prova Crew Dragon için son büyük test olacak. Mürettebatlı test görevinin (Demo-2) ise 2020 yılı içerisinde başlaması hedefleniyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal