Sony PlayStation 5 Tanıtımı Ertelendi!

Sony, merakla beklenen oyun konsolu PlayStation 5'in tanıtımını ertelediğini duyurdu. Firma Instagram'dan yaptığı paylaşım ile 4 Haziran'da yapılması gereken tanıtımı ileri bir tarihte yapacağını açıkladı.

02.06.2020-17:50 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-17:34) Sony PlayStation 5 Tanıtımı Ertelendi!

Geçtiğimiz günlerde Google, yapacağı Android 11 tanıtımını ertelemişti. Erteleme nedeni olarak bir gerekçe göstermeyen firma paylaştığı tweet ile 'yanlış zaman' vurgusu yapmıştı. Bu nedenle ertelemenin nedeni olarak Amerika'da yaşanan ırkçılık karşıtı protestolar olduğu düşünülmekteydi.

Teknoloji dünyasının ve oyunseverlerin merakla beklediği oyun konsolu PlayStation 5'in tanıtımı 4 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktı. Ancak Firma Instagram hesabından yaptığı açıklama ile etkinlik yapmak için doğru zaman olmadığı, daha önemli seslerin duyulması gerektiği için ön planda olmamaları gerektiğini belirterek tanıtım etkinliğini ileri bir tarihe ertelediğini duyurdu.

ABD'de Yaşanan Olaylar Etkili Oldu!

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis şehrinde 46 yaşındaki George Floyd’un polis şiddeti sonucunda yaşamını yitirmesinin ardından şehirde başlayan gösteriler ile ülke genelinde devam ediyor.

Amerika'da yaşanan ırkçılık karşıtı protestoların ülke geneline yayılması nedeniyle geçtiğimiz günlerde Google'da merakla beklenen Android 11 tanıtım etkinliğini ertelemişti. Sony'nin de aynı yolu seçmesiyle teknoloji devlerinin beklenen tanıtımları ülke geneline yayılmış olan tepkiler ve protesto gösterilerinin önüne geçmemek adına ertelenmiş oldu.

Sony PlayStation 5 oyun konsolunun tanıtımını hangi tarihe ertelediğine dair bir bilgi paylaşmazken takipçilere beklemede kalmaları gerektiğini açıkladı. Ülke gündeminin şuan daha önemli olduğunu belirten firma protestoculara kulak verilmesi gerektiğini belirtti.

Coronavirüs ile beraber bir çok sektörün çalışma düzeni zarar görmüşken gerçekleşen protestolar ile gündem uzun süre bu tanıtımlara uygun olmayacak gibi duruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal