Şirketler Yazılımcıları Puanlarına Göre Alabilecek

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 1 Milyon Yazılımcı Projesi ile gençlerin yazılım öğrenmeleri ve bu alanda iş bulmalarının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Bu durum şirketlerin de tercih yaparken işlerini kolaylaştıracak.

23.04.2020-11:27 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-11:25) Şirketler Yazılımcıları Puanlarına Göre Alabilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, gençlere online eğitimle yazılımcı olma olanağı sunan proje ile sisteme dahil olmak isteyenler kişileri düşünerek bir kullanım kılavuzu hazırladı.

Kılavuzdaki bilgilere göre, kamuda ve özel sektörde, bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen vatandaşların öz geçmişlerinin toplanacağı bir havuz oluşturulması amacıyla "1 Milyon İstihdam" uygulaması geliştirildi.

Uygulama, sektörlerin yazılımcı ihtiyacına karşılık vermeyi amalıyor. Bu doğrultuda projeye dahil olan vatandaşların öz geçmişlerinin dijital ortamda erişilebilir olması sağlanarak şirketlerin platformda üye alan kişilerin puanlarına göre seçimlerini yapabilmeleri böylece mümkün hale gelecek.

Adaylar, "https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login" adresinden uygulamaya girerek, sisteme yüklü derslere kaydolabiliyor.

Projenin bir başka ayağıyla da online bilgi teknolojileri eğitimi sunulurken, eğitimlerin verileceği BTK Akademi uygulamasına, "https://www.btkakademi.gov.tr/portal/ adresinden erişilebilecek.

"1 Milyon İstihdam" uygulamasının ana sayfa ekranı üzerinde bulunan "Ücretsiz Eğitimler" linkiyle de BTK Akademi web adresine geçiş yapılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal