Sinyal Güçlendirici

Kablosuz internette evin bazın yerlerinde çekmiyor diye sorun yaşayan çok fazla insan var. Bunun çözümü ise bu haberde. Peki Sinyal güçlendirici nedir? Sinyal güçlendirici ne iş yarar?

04.05.2018-13:13 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-13:06) Sinyal Güçlendirici

 Wİ-Fİ SİNYAL GÜÇLENDİRİCİ NEDİR

Kablosuz modeminizin bulunduğu yerde sorun yok ama diğer odalarda sinyal gücü giderek düşüyor. Birçok insanın yaşadığı bu probleme çözüm olabilecek önerileri haberde bakalım.

Kablosuz modeminizin dağıttığı Wi-Fi sinyalinin malikanenin her yerinde aynı güçte olmaması oldukça büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Genellikle salonda ya da evin merkezi bir yerinde bulunan cihazların sinyali çoğu zaman uzak odalara ulaşmaya yetmiyor. Tabii bu da, salonda hızlı akan videonun daha koridora geldiğiniz andan itibaren donarak takılmaya başlaması demek. Tabii sinir bozucu bir hadise ama yine de bu soruna çözüm olabilecek iyi bir haberimiz var.

Sorunu kabullenip susmanız ya da hemen modemi değiştirmeye kalkışmanız doğru değil. Wi-Fi sinyal seviyesini evin tüm odalarına iletmek için iyileştirebilecek bazı küçük müdahaleler işe yarayabilir. Gelin beraber bu ufak dokunuşa birlikte göz atalım.

MODEMİ YENİDEN KONUMLANDIRIN

Wi-Fi sinyali evin tüm alanlarına güçlü bir şekilde dağılmıyorsa, modemin yerini gözden geçirerek işe başlamakta yarar var. Siz, her yere sinyal ulaşsın diye merkezi bir yer seçmiş olabilirsiniz, seçtiğiniz konum uzaklık - yakınlık açısından doğru da olabilir fakat çevresel faktörler modeminizin sinyali güçlü göndermesini engelliyor olabilir. Cihazın etrafında kalın duvarlar, kolonlar, kirişler varsa, sinyal daha yolun henüz başında bitecektir. Bu sebeple, modeminizi olabildiğince çevresi açık, yakınında fiziksel engel bulunmayan yerlere koyun.

SİNYAL GÜÇLENDİRİCİLER NE İŞİ YARAR

Modemin konumunu değiştirdiniz, elektronik cihazları yok ettiniz, yazılımları güncellediniz yine de olmadı mı? O zaman biraz para harcamanın vakti geldi demektir. Yapacak bir şey kalmadığında en iyi yol elinizi cebinize atıp bir cihaz almaktır. Uygun bir ya da iki adet Wi-Fi sinyal güçlendirici ile modeminizin evinizde belli bir alana kadar ilettiği sinyalin gücünü arttırarak, alanı biraz daha arıtabilirsiniz. Gücünü doğrudan prizden alan Wi-Fi sinyal güçlendiricileri 60 TL’den başlayan ücretlerle bulmak mümkün. Bu tercihte, modeminizle aynı marka ve en az orta fiyat aralığında bir ürün almanızı öneririz.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal