Silinen Dosyaları Kurtarma

Silinen dosyaları kurtarma işlemi nasıl yapılır? PC üzerinden kazara sildiğiniz dosyalarınızı artık kurtarmak çok kolay. İşte o dünya harikası 5 yazılım.

08.05.2018-11:16 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-11:12) Silinen Dosyaları Kurtarma

Hard disk veya bilgisayarlarımızdan yanlışlıkla silinen dosyaları geri getirmek de en büyük sorunlarımızdan biri haline geliyor. İşte silinen dosyaları kurtarmak için en iyi 5 yazılım harikası.

Video, fotoğraf, ödev, tez, mailler, yazışmalar derken bir sürü ciddi önem taşıyan dosyaları PC’de saklıyoruz. Bu dosyaların kaybolması da bizim için büyük problem sorun yaratıyor. Sabit disklerin çalışma şekli bize silinen dosyaları geri getirme olanağı sunuyor. Sadece hard disk üzerinden  yapacağınız ufak bir işlemle o dosyaları tekrar yazılabilir hale getiriyor. İşte silinen önemli dosyaları kurtarmak için tasarlanmış bilgisayar yazılımları.

BİLGİSAYARDA SİLİNEN DOSYA NASIL GERİ GETİRİLİR?

Fotoğraflar, belgeler, videolar gibi kimi zaman maddi ya da manevi büyük değeri olan dosyaları bilgisayardan yanlışlıkla delete ederiz, bu gibi durumlarda sildiğiniz anda durumu kazara gerçekleşen durumu fark ederseniz dosyayı kurtarmanızın ihtimaliniz çok yüksek. İlk yapmanız gereken işlem veri kaybını fark ettiğiniz anda mevzu bahis sürücüyü kullanmayı durdurmanız ve etkilenen sürücüyü, kurtarma işlemine kadar bir daha hiç kullanmamanız.

İnternet üzerinden temin edebileceğiniz ücretsiz ve ücretli yardımcı yazılımlılar bu işlemler kolayca gerçekleştirilmekte. DMDE Free Edition, Recuva, PhotoRec, Partition Recovery, Paragon RescueKit 14 gibi rüştünü ispat etmiş programlar bu konuda yardımınıza yetişebilir. İnternet üzerinden bu programları indirmek istediğinizde kaynağının emniyetli olduğuna emin olmanız önemli bir detay.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal