SİHA VE İHA İhracatına Yönelik Görüşmeler Yapılıyor

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, İHA sistemlerine yoğun ilgi olduğunu açıklayarak 7-8 ülke ile ihracat görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

01.09.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 01.09.2020-09:54) SİHA VE İHA İhracatına Yönelik Görüşmeler Yapılıyor

Türkiye’nin gökyüzündeki gözleri ve pençeleri olan İHA ve SİHA’lara dünyadan da büyük ilgi gösteriliyor. Bir televizyon programda açıklamalarda bulunan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SSB İsmail Demir İnsansız Hava Aracı(İHA) sistemlerine yoğun ilgi olduğu ifade ederek 7-8 ülke ile ihracata yönelik görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

7-8 ÜLKEYLE İHRACAT GÖRÜŞMESİ SÜRÜYOR

Demir, konuşmasında İHA sistemleri kadar kullanılan mühimmatların da önemli olduğuna vurgu yaparak Türk Savunma Sanayiinin sahadan gelen bildirimler ile özel maksatlı çözümler sunduğunu ifade etti.

İHA sistemleri kadar kullanılan mühimmatların da önemli olduğuna vurgu yapan Demir, Türk Savunma Sanayiinin sahadan gelen bildirimler ile özel maksatlı çözümler sunduğunu ifade etti.

BİRLEŞİK KRALLIK SAVUNMA BAKANI İHA'LARI ÖVDÜ

Demir, Birleşik Krallık Savunma Bakanı’nın açıklamasını referans göstererek, “Türkiye’nin S/İHA kullanımı dikkat çekici bir boyuttadır. Yabancı bir ülkenin Savunma Bakanı’nın açıklamasında ‘Türkiye’nin, İHA kullanımı ve başarısı konusunda deklare ettiklerinin yarısı bile doğruya büyük bir oyun değiştirici unsur’ şeklinde ki yarısı değil hepsi doğru.” muharebe sahasında elde edilen başarının ihracat görüşmelerinde kilit rol oynadığını aktardı.

İhracat görüşmeleriyle ilgili olarak Demir, “Şu anda S/İHA ihracatı konusunda 7-8 ülke ile görüşüyoruz.” dedi ve bundan sonraki süreçte Türkiye Cumhuriyeti’nin S/İHA sistemleri ihracatında oldukça seçici bir politika izleyeceğini açıkladı.

UKRAYNA VE KATAR ORDULARINDA KULLANILIYOR

TSK ve EGM envanterinde yer alan, Katar ve Ukrayna ordularında kullanılan 122 adet Bayraktar TB2 S/İHA 200.000 saati aşkın uçuş icra etmiş durumda. Baykar Savunma tarafından güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan 350+ İHA platformu 300.000 saati aşkın uçuş gerçekleştirerek Türk havacılık tarihinde önemli bir ilke imza atmış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal