Siber Saldırganlar Pandemi Ödemelerini Kullanıyor

Coronavirüs salgınıyla artan siber saldırılara bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar, ülkemizde hükümet tarafından verilen kısa çalışma ödenekleri hakkında vatandaşlara resmi kaynakmış gibi davranarak sahte e-posta ve sms gönderiyor. Konu kapsamında soruşturmalar sürüyor.

13.05.2020-17:11 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-16:56) Siber Saldırganlar Pandemi Ödemelerini Kullanıyor

Türkiye’de de salgın nedeniyle işçi ve işverenlere çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan  Kısa Çalışma Ödeneği, siber dolandırıcıların yeni yöntemi oldu. Buna göre siber saldırganlar, salgının yoğun gözüktüğü ülkelerde kötü amaçlı yazılımları yaymak, kurbanların hassas bilgilerini ele geçirmek veya devlet desteklerini manipüle ederek kimlik hırsızlığı yapmak için SMS, sosyal medya reklamları, resmi logoların kullanıldığı sahte internet siteleri ve e-postalar kullanıyorlar.

Bu nedenle uzmanlar vatandaşların işlemlerini www.turkiye.gov.tr, www.iskur.gov.tr ve www.ailevecalisma.gov.tr gibi resmi bağlantılardan yaptıklarından emin olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bir SMS, sosyal medya reklamı, internet sitesi ve e-postanın içeriğinde resmi logoların ya da benzerlerinin kullanılabileceği bu nedenle de emin olmayan bağlantılara tıklanılmaması gerekiyor.

E-posta sizden yalnızca iletiyi yanıtlamanızı istese bile asla yanıtlamamalısınız. Çünkü hiçbir devlet kurumu ya da banka sizden böyle bir talepte bulunmayacaktır.

Özellikle gönderilen e-posta ya da smslerde size sunulan teklifler gerçek olamayacak kadar iyiyse ve size sunduğu ödül gösterdiğiniz çabadan oldukça büyükse, kesinlikle bir oltalama e-postasıdır. İçeriğindeki dosyanın ya da eklentinin hiçbir şekilde indirilmemesi gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal