Siber Korsanların ‘İzmir’e Yardım’ Dolandırıcılığı

İzmir Depremi sonrası harekete geçen siber korsanlar, İzmir için yardım ve bağış gibi yöntemlerle insanları dolandırmanın ve kişisel bilgilerini ele geçirmenin peşine düştü.

07.11.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 07.11.2020-11:50) Siber Korsanların ‘İzmir’e Yardım’ Dolandırıcılığı

İzmir’de gerçekleşen deprem sonucu yıkılan binalar nedeniyle pek çok insan enkaz altında kaldı veya hayatını kaybetti. Daha enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken siber korsanların harekete geçtiği ortaya çıktı.

Yardımlaşmanın ve vicdanın en denli yoğun olduğu zamanlardan faydalanan sahtekarlar, 'İzmir’e Bağış', 'İzmir’e Yardım' gibi çağrılarla yalnızca paranın değil, kullanıcıların kişisel verilerin de peşine düştü. Bilgileri ele geçirebilmek için 'Akut gönüllüsü olmak ister misiniz?', 'AFAD’a katılın' gibi tuzak formlar kullanıldığı görüldü.

UZMANLAR 'SADECE RESMİ SİTELERE GÜVENİN' DİYOR

Uzmanlar bu formları veya yardımları sadece resmi sitelerden ulaşılması konusunda kullanıcıları uyarıyor. Farklı kaynaklardan sahte ilanlar ve formlar ile birlikte sadece dolandırılmak kalmayarak, kişisel kart bilgileriniz gibi kritik verilerinizi kendi elinizle siber korsanların eline verebilme tehlikesi bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal