Selçuk Bayraktar'dan Gururlandıran Akıncı TİHA Paylaşımı

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA ile ilgili uçuş testleri devam ediyor. Selçuk Bayraktar’tan Twitter’da gururlandıran bir paylaşım yapıldı.

08.10.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 08.10.2020-11:23)

Bayraktar AKINCI TİHA’nın uçuş testleri sürüyor. Yüksek ve Orta İrtifa Asimetrik İtki Testi de başarıyla tamamlandı.

Baykar Savunma resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla AKINCI TİHA’nın uçuş testlerinin devam ettiğini bildirdi. Yapılan paylaşımda: “Bayraktar  AKINCI TİHA’nın uçuş testleri sürüyor. Yüksek ve Orta İrtifa Asimetrik İtki Testi de başarıyla tamamlandı.” ifadelerine yer verildi.

GELECEK FIRTINALARIN HAZIRLIĞINDA

Bayraktar paylaşımında ise, 'Sakin, sıcak bir lodos esintisinde AKINCI... Gelecek fırtınaların hazırlığında... Semalarımızda hür ve özgür...' ifadelerini kullandı.

AKINCI TİHA, 2021’DE GÖREVE BAŞLAYACAK

2021’de göreve başlayacak olan AKINCI TİHA kendi sınıfında benzersiz özelliklere sahip olacak. Tuz Gölü’nde yapılan TEKNOFEST Roket Yarışması’nda Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı‘nın (TİHA) 2021 yılında göreve başlayacağı müjdesini vermişti.

Bayraktar şunları söyledi:

”Akıncı inşallah 2021’de göreve başlayacak. İkinci prototipi bitti. Biz şu an üçüncü prototipini ve seri imalat ürünü olan Akıncı’yı üretiyoruz. Geliştirme faaliyetleri devam ediyor. Kalifikasyon ve test uçuşları da halihazırda devam ediyor. İnşallah 2021’de teslimatı sonrası göreve başlaması mümkün olacaktır. Hedefimiz bu yönde.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal