Selçuk Bayraktar Neden TEKNOFEST’in İstanbul’da Yapılmadığını Açıkladı

YouTube’da Cüneyt Özdemir’in sorularını yanıtlayan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST’in neden İstanbul yerine Gaziantep’te yapıldığını ve İBB ile ne sorunlar yaşadıklarını anlattı.

21.09.2020-16:16 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-16:14) Selçuk Bayraktar Neden TEKNOFEST’in İstanbul’da Yapılmadığını Açıkladı

Türkiye’nin ilk uçan arabası Cezeri ile gündemde olan Baykar’ın Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında merak edilenleri cevapladı. TEKNOFEST’in neden İstanbul’da yapılmadığı hakkında açıklamalarda bulunan Bayraktar, İBB ile aralarında yaşananların TEKNOFEST ile ilgili değil, gençlere sağlanan Dene Yap atölyeleri ile olduğunu söyledi.

İHA VE SİHA’LAR YURT DIŞINA SATILABİLİR Mİ?

İlk olarak Cüneyt Özdemir’in İHA’lar ve SİHA’ların yurt dışına satımı ile ilgili sorusuna cevap veren Bayraktar, "Bizim ne üretebilme ne satabilmeyle ilgili bir tasarrufumuz yok. Tümüyle devletin kontrolünde. Tüm dünyada bu böyle. Milli Savunma Bakanlığı'nın, Savunma Sanayi Başkanlığı'nın kontrolünde" dedi.

İBB İLE NELER YAŞANDI?

Bayraktar, Cüneyt Özdemir’in TEKNOFEST’in neden İstanbul’da yapılmadığı hakkındaki sorusuna cevap verdi. İBB ile yaşananların TEKNOFEST ile ilgili değil, Dene Yap Atölyeleri ile ilgili olduğunu belirtti.

"Bir kere oradaki polemik TEKNOFEST ile ilgili değil. T3 Vakfı'nın verdiği eğitimlerle alakalı. Biz 2017 yılında İBB ile 'Dene Yap' dediğimiz bir program hazırladık. İBB ile bir protokol yaptık. Eğitimi biz vereceğiz, bir kısım malzemeyi biz vereceğiz bunun yanında maddi destek vereceğiz.

“SEÇİM SÜRESİNCE KİRLİ BİR KAMPANYA BAŞLATILDI”

Belediye de yerleri verecek, bunun yanında maddi destek de verecek. Yani iki kurum birlikte imkanı olmayan 500 kadar gence eğitim verilecek. Sonrasında seçim süresince kirli bir kampanya başlatıldı. Biz sonra mahkemeye başvurduk. Sonra İBB Başkanı bizimle devam etmek istedi sonra biz bir yıl daha devam ettik. İBB TEKNOFEST'de bu yıl da paydaşımızdı.

“TOHUMLAR HER YERE ATILMALI”

Belediyenin TEKNOFEST'e yaptığı katkı imkanı olmayan vatandaşları oraya taşımak.  Biz sadece 'Dene Yap' atölyelerimizi İBB ile birlikte yapmama kararı aldık. Gaziantep'in bu olayla bir ilgisi yok. TEKNOFEST'i bir yıl İstanbul'da bir yıl başka bir ilimizde yapma kararı aldık. Bu tohumlar her yere atılacak ki kalkınma olsun."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal