Savunmada Soğutma Sistemleri de Yerlileştirildi

Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi projesi her geçen gün daha fazla ürün grubunun yerlileştirilmesine katkı sağlıyor. Bu kapsamda savunma sanayisi tarafından geliştirilen ürünlerde ihtiyaç duyulan askeri standartlardaki fanların, Türk mühendislerince yerlileştirilmesi tamamlandı.

23.04.2020-11:16 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-11:11) Savunmada Soğutma Sistemleri de Yerlileştirildi

Savunma sanayisinin öncü kuruluşları arasında yer alan ASELSAN, tedarikçilerine verdiği desteğin yanısıra yürüttüğü iş birliğiyle ihtiyaç duyduğu ürünlerin yerlileştirilmesini sağlıyor.

Yurt dışından temin edilen ve yerlileştirilmek istenen ürün ve malzemeleri sanayi ekosistemiyle paylaşan ASELSAN, yerlileştirme çalışmalarında pay sahibi olmak isteyen firmaların başvurularını ASELSAN Milli ve Yerli Ürün Geliştirme Kurulu bünyesinde değerlendirerek uygun bulduğu ürünler için teknik çalışmalar yapıyor.

Milli kuruluş o günden beri hayata geçirilen bu yolla bugüne kadar yurt dışından temin edilen çeşitli ürünlerin yerlileştirilmesini sağladı.

Bu iş birliğinin son meyvesi ise "28V DC Eksenel Fan" oldu. Askeri sistemlerde kullanılan ve yurt dışından ithal edilen fan, ileri mühendislik çözümleriyle savunma sanayisinde faaliyet gösteren Anova Ar-Ge AŞ tarafından yerlileştirildi.

Fanlar motor gücüyle dönüp dışarıdan gelen hava ile ısı transferi sağlayarak soğutma görevini yerine getiriyor. Fanlar sayesinde takılı olduğu askeri platformlardaki kabin, komponent ve benzeri birimlerin yeterli düzeyde soğutulması ve daha verimli çalışması sağlanıyor.

Dünyada askeri standartlarda fan geliştiren ve satışını yapan az sayıda firma bulunuyor. ASELSAN son olarak güvenlik güçlerimizin her şartta görüş alanını artırmada yardımcı olması için ASELPOD'u yerlileştirmişti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal