Savunma Sanayisinde 2021 Yerlilik Hedefi Belli Oldu

Türkiye’nin savunma sanayisinde gelecek yılın hedefleri belli oldu. 2021’de hedeflenen yerlilik oranı ise yüzde 71 olarak belirlendi.

29.10.2020-10:37 - (Son Güncelleme: 29.10.2020-11:17) Savunma Sanayisinde 2021 Yerlilik Hedefi Belli Oldu

Yerli ve milli teknoloji atılımıyla savunma sanayisinde yerlilik oranını yükselten Türkiye, 2021’de de bu hedefini arttırarak devam ettirecek. 2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda, gelecek yıl savunma sanayisinde yürütülecek faaliyet ve projelerle bu alandaki hedeflere de yer verildi.

Bu doğrultuda yapılacak çalışmalarla savunma sanayisindeki yerlilik oranının 2021'de yüzde 71'e, savunma ve havacılık yurt dışı satış gelirlerinin 6,2 milyar dolara, savunma ve havacılık sanayisi cirosunun 19,7 milyar dolara ve istihdamının 81,5 bine ulaşması hedefleniyor.

TSK İHTİYAÇLARI YERLİ İMKANLARLA KARŞILANACAK

Temel amaç, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin ihtiyaçlarını sürekli gelişim anlayışıyla azami ölçüde milli teknolojiler ve yerli imkanlarla karşılamak, savunma ihracatını artırmak üzere savunma sanayisi ekosistemini güçlendirmek ve edinilen becerilerin sivil sektöre yayılımını sağlamak olacak.

Bu doğrultuda, milli teknolojiler ve yerli imkanlarla savunma sanayisinde dışa bağımlılığı asgari seviyeye indirecek projeler hayata geçirilecek.

MEVCUT TEKNOLOJİLER GELİŞTİRİLECEK

Yürütülecek savunma projeleri belirlenirken ve mevcut projeler yürütülürken, ürünlerin teknik özelliklerinin giderek geliştiği ileri versiyonların oluşturulması ve farklı harekat ihtiyaçlarına ve görev alanlarına hitap edebilecek ürün ailesine sahip olunmasına yönelik çalışmalara devam edilecek.

Savunma sanayisinin mevcut kabiliyetlerini belirlemek üzere tüm ülkeyi kapsayacak şekilde endüstriyel yetkinlik veri altyapısı geliştirilerek yetenek envanteri (YETEN Projesi) oluşturulacak.

Yürütülecek savunma projeleri belirlenirken ve mevcut projeler yürütülürken savunma sanayisi yerlilik oranı artırılacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal