Savunma Sanayisi Coronavirüs'le Mücadeleye Destek Olacak

Türkiye’nin teknolojik atılımı ve ilerlemesinde Türk Savunma Sanayisi başı çekiyor. Son yıllarda yazılım ekosisteminin geliştirilmesi, dünyada az sayıda ülkenin ürettiği İHA’lar gibi birçok başarılı olduğu alanlarda faaliyet gösteren savunma sanayi Coronavirüsle mücadelede de yerli şirketlere destek olacak.

28.03.2020-10:30 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-11:18)

Savunma Sanayisinin teknolojik birikiminin, solunum cihazları üretimi için kapılarını sonuna kadar açtığını söyleyen Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir bununla ilgili bütün yeteneklerin sahaya sürüldüğünü belirtti.

Türk savunma sanayisi, şimdiye kadar yaptıklarıyla başta ülke güvenliğine ve sonra ekonomisine önemli katkılar veriyor. Bu defa da sahip olduğu birikim ve başarılarını sağlık alanına aktararak her türlü desteğe hazır bulunuyor.

Buna göre sektör, görüntüleme ve görüntü işleme cihazları, elektronik ekipmanlar, devreler, kontrol sitemleri, mikro elektromekanik sistemler, tıbbi cihaz ve aletlerde kullanılabilecek malzemeler ve malzeme teknolojileri, kimyasal, biyoloji ve radyasyon ile ilgili teknolojilerdeki kazanımlar, sağlık alanındaki ihtiyaçların karşılanmasında önemli katkılarda bulunabilecek.

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirlere ve sağlık sektöründe ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanmasında savunma sanayisinin neler yapabileceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Coronavirüse karşı ülke genelinde alınan tedbirlere savunma sanayisi olarak uyduklarını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

İsmail Demir, “Ana unsur kritik işlerimizi aksatmadan yürütmek, aynı zamanda personelin sağlığını muhafaza etmek. Sektörde oluşan bilgi birikimi ve personelin yetkinliği bizim için önemli. Onların sağlığını korumak ve maksimum ölçüde faydalı olmalarını sağlamak açısından hem faaliyetlerimizi sürdürüyoruz hem de sağlık kurallarına azami uymalarını garanti altına alacak tedbirlerle çalışmalara devam ediyoruz.”

Ayrıca, katkıların nasıl gerçekleşeceğine dair detaylarda veren Demir, konunun sadece kısa vadeli düşünülmemesi gerektiğine Milli Teknoloji Hamlesi’ne gönderme yaparak ifade ederken sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Bütün kartları masaya açmış durumdayız. Ülke yararına, 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarıya ulaşması gayesiyle sonuç odaklı her türlü desteğe hazırız. Bu başkanlığımızla, savunma sanayisi şirketlerimiz aracılığıyla olabilir. Savunma sanayisi şirketi başlığı altında bir sağlık şirketi oluşturmaktansa sağlık alanında gayretli yapılarla beraber olup onlarla birlikte yürütmek daha etkin bir çözüm olacaktır diye düşünüyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal