Samsung ve Hyundai Elektrikli Otomobil Geliştirmek İçin Birlikte Çalışacak

Samsung ve Hyundai firmalarının yetkilileri elektrikli otomobil geliştirmek konusunda biraraya geldi. İki şirket işbirliği yapma kararı alırsa Samsung Hyundai için pil tedariğinde de bulunacak.

14.05.2020-09:39 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-09:33) Samsung ve Hyundai Elektrikli Otomobil Geliştirmek İçin Birlikte Çalışacak

Elektrikli otomobillerin geleceğin otonom araçları olacaklarına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor. İçinde bulunduğumuz çağın en önemli hammaddesi elektrikmiş gibi görünüyor. Son yıllarda elektrikli otomobillerin üretimi, sundukları konfor ve yapay zeka desteği gibi özelliklerle daha fazla geliştiriliyor.



Ancak günümüzde mevcut otomobil markaları bu çok daha kompleks ve farklı teknolojilerin kullanılmasının gerekli olduğu alanda ellerindeki mevcut donanımlarla yetersiz kalabiliyor. Bu araçlar için büyük elektrikli şarj edilebilen bataryalar gerekiyor.



Samsung'un şu sıralar tek şarjla 800 km menzil sağlayabilecek yüksek performanslı bir katı hal pil teknolojisi geliştirdiği biliniyor. Hyundai bu alanda geniş çalışmaları olan Samsung'la anlaşarak otomobillerinde bu bataryaları kullanmak istiyor. İki şirketin anlaşabilmeleri elektrikli otomobil sektöründe Hyundai markasının elini güçlendirebilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal