Samsung Telefonlarda 6 Yıllık Güvenlik Açığı Bulundu

Samsung son dönemde çok kritik bir güvenlik açığı ile gündem oldu. Bahse konu açığın 2014 yılından beri bütün akıllı telefonlarında bulunduğu tespit edildi.

08.05.2020-16:26 - (Son Güncelleme: 08.05.2020-16:17) Samsung Telefonlarda 6 Yıllık Güvenlik Açığı Bulundu

Samsung akıllı telefonları için geçtiğimiz günlerde bir güvenlik yaması yayınladı. Yama ile beraber söz konusu açık kapatıldı. Ancak açığın tehlikeli olmasından dolayı şimdiye kadar neleri etkilediğine dair sorular bilinmezliğini sürdürüyor.



Açık tam olarak Samsung’un akıllı telefonları tarafından 2014'den beri desteklenen Qmage görüntü formatından (.qmg) kaynaklanıyor. Buna göre siber saldırganlar bu açığı kullanarak kullanıcının haberi olmadan telefonuna uzaktan erişim sağlayabiliyor ve telefonlara giriş yapabiliyor.



Açığın sebep olabileceği durumlar bu nedenle korkutucu görünüyor. Tam da bu yüzden Samsung kullanıcılarının bu son yayınlanan güncelleştirmeyi en kısa sürede telefonlarına yüklemeleri öneriliyor.

Diğer taraftan söz konusu açığın Google güvenlik ekiplerince bulunduğu belirtiliyor. Android kullanan telefonları yazılımsal olarak da inceleyen Google bulduğu açığı Samsung'a rapor etmesinin ardından firma bu hafta güncellemesini yayımladı.



Sensör Kaynaklı Başka Bir Açık Daha Bulundu

Son olarak Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus bünyesindeki ekrana entegre edilen ultrasonik parmak izi sensörünün, ucuz fiyata satılan jel temelli bazı ekran filmleriyle işlevini kaybettiği bulunmuştu. Bu tarz basit filmler takıldığı zaman sensörün her parmak izini kabul etmeye başladığı ortaya çıkmıştı. Daha sonra firma bu sorunu bir yazılım güncellemesi ile ortan kaldırmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal