Samsung QLED TV İçin Gerekli Onayı Aldı

Samsung, TV ve görüntüleme cihazları için geliştirdiği QLED teknolojisinin, önde gelen göz sağlığı sertifikasyon kurumlarından güvenlik onayını aldı.

14.05.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-12:40) Samsung QLED TV İçin Gerekli Onayı Aldı

Samsung Electronics tarafından yapılan açıklamada, QLED 8K ve 4K TV modellerinin ABD'nin önde göz sağlığı sertifikasyon şirketlerinden Underwriters Laboratories'ten (UL) fotobiyolojik LED riski yoktur onayı ve Almanya'daki Verband Deutscher Elektrotechniker'den (VDE) göz güvenliği sertifikası aldığını duyurdu.

Samsung böylece Uluslararası Elektroteknik Komisyonu'nun (IEC) fotobiyolojik güvenlik ve göz standartları kapsamında, QLED TV'lerinden yayılan çeşitli ışık türlerinin herhangi bir fotobiyolojik LED riski oluşturmadığına dair onay alan ilk şirket oldu.

Her iki sertifikasyon kurumu da Samsung'un 2020 QLED TV serisinde en parlak ışığı yayan 65Q900T 8K ve 65Q90T 4K modellerindeki mavi ışığı, ultraviyole ışınları ve kızılötesi ışınları test etti.

Samsung Electronics Görsel Ekran Bölümü Başkan Yardımcısı Yong Hoon Choi, konuyla ilgili “Samsung QLED TV'ler etrafa yüksek düzeyde ışık ve parlaklık yaysa da tümüyle sürükleyici bir izleme deneyimi sunarken görme duyusunu da koruyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu çabalarımızın UL ve VDE tarafından tanınmasından mutluyuz. Ürünlerimizi geliştirirken müşterilerimizin güvenliğini en önemli önceliğimiz olarak görmeye devam edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal