Samsung ile Windows 10 Arasında Kablosuz Dosya Transferi Yapılabilecek

Microsoft’un mobil cihazlarla kablosuz dosya transferi çalışmaları adım adım netice veriyor. Bu kapsamda Samsung ile çalışmalar yapan şirket Wi-Fi bağlantısı üzerinden kablosuz dosya transferini gerçekleştirdi.

14.04.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 14.04.2020-09:50) Samsung ile Windows 10 Arasında Kablosuz Dosya Transferi Yapılabilecek

Şimdiye kadar mobil cihazlarımız ile bilgisayarımız arasında veri transferi gerçekleştirmek istediğimizde bulut sistemlere alternatif olarak kablolu bağlantıları kullanmak zorundaydık. Bu durum yavaş yavaş değişmeye başlıyor.

Microsoft’un işletim sistemi Windows 10 son sürümü Insider’da geliştirilen bir özellik ile Wi-Fi bağlantısı ile Samsung telefonlar arasında dosya transferi yapılabilir hale geldi.

Geçtiğimiz ay yine Samsung akıllı telefonlar üzerinden senkronizasyon desteğİ, Windows 10 üzerinden çağrıları yanıtlama ve kopyala-yapıştır gibi özelliklerin ardından bu kez de kablosuz veri transferi mümkün hale getirildi.

Bu son özellikten yararlanmak için yapılması gereken; Windows 10’da Telefonum uygulamasına, Samsung telefonlarda ise Windows ile Eşleştir üzerinden kurulum yapmak. Ancak, kablosuz dosya transferi bazı kısıtlamalara sahip.

Bunlardan birisi maksimum dosya boyutu şimdilik 512MB ile sınırlı olacak. Bunun dışında tek seferde gönderilebilecek dosya sayısı maksimum 100 olarak belirlenmiş. Belirtmek de fayda var. Özelliğin çalışabilmesi için Samsung’un Link to Windows 1.5 sürümünün kullanılması gerekiyor. Bu sürüm ise, tüm Samsung modellerinde çalışmıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal