Sakat Köpeğe 3 Boyutlu Yazıcıdan Protez Bacak Yapıldı

Samsun’da ön bacağı enfeksiyon sebebiyle kesilen sokak köpeği ''Jack'' için üç boyutlu yazıcı kullanılarak protez bacak yapıldı.

08.01.2021-14:03 - (Son Güncelleme: 08.01.2021-14:00)
Kavak Belediyesi personelleri, “Jack” ismi konulan sokak köpeğini hemen hemen iç ay önce ön 2 bacağı kırık durumda buldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezi’ne alınan sokak köpeği, orada tedavi edildi. Bir bacağı sağlığına kavuşan Jack’in öteki bacağı enfeksiyon sebebiyle kesildi.

Merkezde çalışan Veteriner Hekim Emre Pınar, üç bacak ile yürümekte sıkıntı çeken sokak köpeği için üç boyutlu yazıcıdan protez bacak oluşturuldu.

SAHİPLENDİRİLECEK

Sokak köpeğinin kendilerine geldiğinde ön 2 bacağında ciddi oranda kırık ve enfeksiyonlar meydana geldiğini ve bir bacağının kesilmek zorunda olduğunu belirten Pınar, “Köpeğin yeniden rahat yürüyebilmesi için bilgisayardan protez bacak tasarladım. Samsun'da 3 boyutlu üretim yapan bir firma ile görüştük ve fikrimizi onlara ilettik. Onların da sıcak bakmasıyla tasarladığım protez bacağın çıktısını 3D yazıcıdan çıktısını aldık” diye konuştu.

Protez bacak yaptıkları Jack'in günlük hayatına geri döndüğünü belirten Pınar, köpeğin vatandaşlar tarafından sahiplenebileceğini söyledi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal