Sakarya Üniversitesi Coronavirüs Aşısı Geliştirecek

TÜBİTAK Coronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aşı geliştirme projesi yürütüyor. Bu kapsamda üniversitelerden gelen projeleri değerlendiren Türkiye’nin bilim kuruluşu Sakarya Üniversitesi’nin (SAÜ) de içinde yer aldığı İnaktif COVİD-19 Aşısı Geliştirilmesi projesini kabul etti.

08.04.2020-08:51 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-08:49) Sakarya Üniversitesi Coronavirüs Aşısı Geliştirecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ)  konu ile alakalaı olarak açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "TÜBİTAK 1004 Yüksek Teknoloji Platformları Çağrısı" kapsamında, pandemi ile mücadelede yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesini koordine etmek amacıyla "COVID-19 Platformu" oluşturulduğu belirtildi.

Aşı ve ilaç araştırma gruplarını oluşturan TÜBİTAK, çok sayıda başvuru aldı. Kimyasal ve biyoteknolojik yöntemlerin uygulanacağı proje çağrısında kabul edilen çalışmalardan biri de aralarında Sakarya Üniversitesinin de bulunduğu "İnaktif COVİD-19 Aşısı Geliştirilmesi" projesi oldu.

SAÜ Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Karabay'ın da içinde yer aldığı projeyi, SAÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş yürütecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal