SAHA İstanbul, Tıbbi Cihaz Üreticilerine Destek Olacak

Tüm dünyada salgın haline gelen Coronavirüse karşı ülkemizin de bu kapsamda yürüttüğü mücadeleler sürüyor. Yerli ve Milli kuruluşlarımızın dayanışma örneği gösterdiği salgına karşı bir hamle de SAHA İstanbul’dan geldi.

27.03.2020-12:48 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-12:48)

SAHA İstanbul’un Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar kuruluşun desteğini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Bayraktar paylaşımında: "Türkiye'nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul olarak tüm kabiliyet ve yeteneklerimizi tıbbi cihaz üreticisi firmalarımıza sunuyoruz." ifadeleri yer aldı.

Bayraktar ayrıca yaptığı açıklamada tüm dünyanın ve Türkiye'nin içinden geçtiği zor dönemde, Coronavirüsün birlik ve beraberlik içerisinde mücadele ederek yenilebileceğinin altını çizdi.

Bayraktar’ paylaştığı videodaki açıklamaları şu şekilde:

“472 üyemizle tıbbi cihaz üretiminde kullanılan ve ihtiyaç duyulan ekipmanlar ile bileşenlerinin üretimi konusunda destek olacağız. Tasarım, mühendislik, hızlı prototipleme ve üretim yeteneklerimizin tamamını seferber etmeye hazırız.”

Böylece Türkiye'nin bilhassa havacılık sektörünün en önemli sanayi topluluğu platformu SAHA İstanbul bu dönemde önceliklerini şartlara göre yeniden belirleyerek medikal cihaz üreticisi şirketlere tam kapasite destek sağlayacak.

Son olarak Bayraktar, üretim konusunda desteğe ihtiyaç duyan tüm tıbbi cihaz üreticisi şirketlere kendilerine ulaşmak için, SAHA İstanbul'un sosyal medya hesaplarında duyurduğu kanallardan iletişime geçmeleri çağrısında bulundu.

Bilindiği üzere Makine Kimya Endüstrisi de devlete bu dönemde destek olmak için maske üretimine başlamıştı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde ASELSAN ve ROKETSAN da destek için hazır oldukları paylaşımında bulunmuşlardı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal