Sağlık Çalışanları İçin Yüz Siperliği Geliştirildi

Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesindeki İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinde (İBG), sağlık çalışanları için koruyucu yüz siperliği geliştirildi. Oldukça hafif olan siperlik muadilleri 300 gram seviyesindeyken sadece 25 gram ağırlığıyla dikkat çekiyor.

03.04.2020-09:20 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-09:18) Sağlık Çalışanları İçin Yüz Siperliği Geliştirildi

Dr. Arif Engin Çetin'in koordinasyonunda, Ece Cesur ve Bilge Can'ın geliştirdiği üç boyutlu yazıcı yöntemiyle, sadece 25 gram ağırlığında siperlik üretildi.

Çetin, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları düşünülerek tasarlanan siperliğin muadillerine göre daha basit ve hafif bir tasarım geliştirdiklerini belirten Çetin sözlerini şöyle sürdürdü:

Sadece 6 gram ham madde kullanarak 25 gramlık koruyucu yüz siperliği hazırladıklarını belirten Çetin, "Normalde bir yüz siperi, üç boyutlu yazıcılarla 1,5 ila 2 saat arasında yapılabiliyor. Bu süreyi 29 dakikaya kadar düşürmeyi başardık.

Laboratuvarımız, İzmir bölgesinde ihtiyaç duyulan her noktaya gönderim için üretime aralıksız devam ediyor. İBG bünyesinde sağlanan bütçeyle yüz siperlikleri sağlık çalışanlarına ücretsiz dağıtılıyor.”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal