Sağlık Bakanlığı Pardus'a Geçiyor

Yerli işletim sistemimiz olan ve TÜBİTAK projesi kapsamında geliştirilen Pardus'un yaygınlaştırılması amacıyla devlet desteği uygulanıyor. Bu kapsamda aşamalı olarak Türk yapımı işletim sistemine geçen kurumlara Sağlık Bakanlığı da katıldı.

30.03.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-13:48)

Sağlık Bakanlığı, yerli işletim sistemine geçişe Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nden başlayacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre işletim sistemi kullanımının en yüksek olduğu Sağlık Bilgi Sistemi Genel Müdürlüğünde başlayacak. Aşamalı ve planlı bir şekilde geçiş tüm bakanlığı kapsayacak.

Bunun için ilk etapta ön analiz ve kullanıcı profilleri belirlenmek kaydıyla gerekli tüm çalışmalar başlatıldı. Sağlık Bakanlığı'nın Pardus'a taşınması, bakanlığın bilişim ekibinin koordinasyonunda ve bakanlık merkez birimlerinde belirlenen yöntemlerle planlı ve aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

İlk parti işletim sistemlerinin dağıtımına 25 Mayıs 2020 itibariyle başlanacak. Daha önce bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, Pardus işletim sistemine geçiş için adım atmıştı.

Pardus Nedir?

Pardus, kısaca GNU/Linux tabanlı geliştirilen yerli ve milli Türk yapımı bir işletim sistemidir. Kullanımı ve indirmesi ücretsiz olan Pardus, kişisel veya kurumsal kullanımlar için TÜBİTAK ULAKBİM bünyesinde geliştirildi. Pardus 2005 yılından beri gelliştirilmeye devam etmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal