Saatte 480 Km Hıza Ulaşabilen Elektrikli Motosiklet Tesla Sahiplerini Hedef Alıyor

Damon Motorcycles, elektrikli motosiklet şirketlerinin Tesla'sı olmayı amaçlamıyor. Ancak girişim, Tesla sahiplerinin ahlakını ilk yakalayan iki tekerlekli araç üreticileri olduklarına inanıyor.

09.01.2020-17:02 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-16:04)

Kanada merkezli girişim, Aralık ayında bir teaser sunduktan sonra bugün Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda elektrikli motosikletini tanıttı.

Damon Hypersport CEO’su Jay Giraud yaptığı açıklamada, Damon’un 320 km/sa hızda, 320 km otoyol menziline sahip olduğunu söyledi. Ayrıca Giraud 66 ft-kg tork ağırlığına sahipken, 20 dakikada % 80 oranında şarj olurken ağırlığının ise 500 kilogramdan daha hafif olduğunu söyledi.

Şirketin yeni ürününe bulut üzerinden bağlanabiliyor. Motorun dijital sürüş modlarıyla performansı yönetilebiliyor ve sürücüler 0-96 km/saat hızına 3 saniyeden daha kısa zamanda ulaşabiliyor.

Sadece bu özellikler, Hypersport'u giderek daha rekabetçi bir elektrikli-motosiklet pazarında etkileyici hale getirecek. Ancak bu ana kadar saydıklarımız Damon paketinin sadece bir parçası. Hala geliştirme aşamasındaki şirket, motosiklet tasarımındaki yaygın kusurların üstesinden gelmek için özel, dijital güvenlik teknolojisi de yaratıyor.

Giraud, Aralık ayında verdiği bir demeçte, “Güvenli kullanım ve konfor konularını ve bugün tüm elektrikli motosiklet şirketleri de dahil olmak üzere sektördeki herkesle devam eden sorunları ele alarak sektörü değiştirmeye çalışıyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Bu amaçla, Damon, Hypersport'u benzersiz teknoloji özellikleriyle aşılayarak ultra hızlı, akıllı ve güvenli bir motosiklet olarak konumlandırdı. Şirketin kör noktaları da içeren motosiklet etrafında hareket eden nesneleri algılamak, izlemek ve tehlikeye karşı uyaran sensörleri ile, radar ve kameralar kullanan şirketin bu özellikleri CoPilot sistemi altında geliştiriliyor.

Peki Dört tekerlekli Tesla ya da Elektrikli araç sahipleri gerçekten potansiyel motosiklet alıcıları mı? Sorusunu ise Giraud: “Çünkü elektrikli sürüşü biliyorlar… delice hızlanmanın nasıl hissettirdiklerini biliyorlar. ve Elektrikli araçların güvenliğini performansının üzerinde tutan teknolojiyi takdir ediyorlar. ve web sitemizde bir bilgi formu dolduran 1.700'den fazla kişi bize [Tesla] sahibi olduklarını söyledi.” şeklinde yanıtladı.

Damon Hypersport’un standart versiyonu 24 bin 995 dolar fiyatla satışa sunulacak. Söz konusu motosikletin bir de sınırlı üretim Hypersport Premier versiyonu bulunacak. Yalnızca 25 adet üretilecek bu versiyonun da 40 bin dolar fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor.

Ayrıca şirketin yenilikçi tasarımının bir trend etkisi yaratıp yaratmayacağını hep birlikte göreceğiz - motosikletlerde yüksek performanslı ve kapsamlı dijital güvenlik özellikleri sunulması pazar beklentilerini de oldukça değiştirecek gibi görünüyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal