Rusya Uzay Ajansı, İnternet Uydusunu Fırlattı

Rusya uzay ajansı Roscosmos, OneWeb projesi amacıyla geliştirilen internet uydusunu uzaya fırlattı. Uzay ajansından yapılan açıklamada uydunun, yörüngeye başarı ile yerleştirildiği belirtildi.

23.03.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-16:47)

Rusya’nın İngiltere ve Fransa ile birlikte üzerinde çalıştığı OneWeb projesi, dünyanın dört bir tarafında internet erişimi sağlayabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Proje üzerinde faaliyet gösteren birçok uzay şirketi bulunuyor. Bunlar arasında çalışan kuruluşlardan biri olan Glavkosmos önceki gün internet uydusunu fırlattı. Fırlatılan uydu yörüngeye başarıyla yerleştirildi.

İlk fırlatmayı 2019 yılında gerçekleştiren şirket, bu sefer üçüncü fırlatmasını gerçekleştirdi. Dünyanın her yerine geniş bant internet hizmeti sunmayı hedefleyen proje kapsamında uydu, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü‘nden Rus Soyuz 2.1b roketi ile gönderildi.

Fırlatma işlemlerinin tamamlanmasının ardından 34 adet uydu dörder gruplara ayrılarak yörüngeye yerleştirildi. Şimdiye kadar yörüngeye 74 adet uydu yerleştirilirken, toplamda 650 uydunun yörüngeye ulaştırılması hedefleniyor. Proje tamamlandığında uydular 1200 kilometre yükseklikten internet hizmeti sağlayacak.

Şirket, OneWeb adına tüm uyduların 2021 yılının son çeyreğine kadar yerleştirilmesi konusunda takvim belirledi. Tamamlandığında internet hizmetinin hangi kalitede olacağı  ve fiyatlandırma ne kadar bir ücrette olacağı ise henüz bilinmiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal