Rusya Protesto! Telegramın Yasaklanmasına Karşı Binler Sokağa Döküldü

Rusya’nın başkenti Moskova’da binlerce kişi, anlık mesajlaşma uygulaması Telegram’ın yasaklanmasına karşı sokaklara döküldü.

30.04.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-17:11) Rusya Protesto! Telegramın Yasaklanmasına Karşı Binler Sokağa Döküldü

Başkent Moskova’da bulunan Saharova Caddesi'nde toplanan yaklaşık 10 bin protestocu, kullanıcılarının konuşmalarını erişim için gerekli verileri Rusya Federal Güvenlik Servisiyle (FSB) paylaşmadığı nedeniyle Telegram’ın yasaklanmasını protesto etti.

Rusya Liberteryen Partisi tarafından örgütlenen protesto, "Yolsuzlukla Mücadele Fonu" kurucusu ünlü Rus muhalif Aleksey Navalnıy’nın da katıldığı gösteride, Rus hükümeti ve Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişimi Denetleme Kurumu’na karşı binlerce kişi yürüdü.

Protesto eylemlerine katılanlar, aynı zamanda Telegram’ın logosu da olan farklı boyutlardaki kağıttan uçakları da gökyüzüne doğru uçurdu.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamaları arasında yer alan Telegram’ın toplam 200 milyonu aşkın kullanıcısı var.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal