Rus Medyası: Türk İHA’ları 70 Yılın Tüm Taktiğini Değersizleştirdi

Son olarak kendini Azerbaycan ve Ermenistan çatışmalarında gösteren ve etkin bir rol oynayan Türk İHA’ları hakkında bir Rus sitesi, son 70 yıldaki bütün taktikleri değersizleştirdiğini belirtti.

26.10.2020-11:56 - (Son Güncelleme: 26.10.2020-12:07) Rus Medyası: Türk İHA’ları 70 Yılın Tüm Taktiğini Değersizleştirdi

Haber365

Şimdiye kadar Suriye, Libya ve Karabağ gibi pek çok coğrafyada kendini gösteren ve özellikle Rus hava savunma sistemlerini imha ederek çatışmaların seyrini değiştiren Türk İHA’ları hakkında dünya medyasından da övgü niteliğindeki analizler gelmeye devam ediyor.

SON 70 YILIN TAKTİKLERİNİ DEĞERSİZLEŞTİRDİLER

Geçtiğimiz günlerde Rus Komsomolskaya Pravda gazetesi, Rusya’nın Türk İHA’larına karşı hazır olmadığını konu alan bir analiz kaleme almıştı. Başka bir Rus haber kaynağı olan ‘Topcor.ru’ sitesindeki bir analizde ise Türk İHA’ların son 70 yıldaki tüm taktikleri değersizleştirdiği anlatıldı.

Analiz haberde Dağlık Karabağ’daki çatışmalarda Türk İHA’larının etkisi irdelenirken, dünya ordularının çoğunun İHA’lara karşı hazır olmadığını ve Rusya’nın bir önce bu konuda ilerlemesi gerektiği belirtildi.

TÜRK İHA'LARI NEFES ALDIRMIYOR

Türk İHA’larının siperler, ön planlar, ateş haritaları, hedeflenen mevzileri hedef alarak Ermenistan ordusuna nefes aldırmadığı belirtildi. İHA'lar zırhlı araçların yarısından fazlasını, topların yüzde 60'ından fazlasını ve düşmanın hava savunma sistemlerinin çoğunu imha etti. Ayrıca bu kadarla kalmayarak sığınakları ve siperleri dahi hedef alabildiği açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal