Rus Basınına Göre Rusya, Türk SİHA’larına Hazır Değil!

Rus gazetesi Komsomolskaya Pravda’da yayınlanan bir analize göre Türk SİHA’ları Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların kaderini belirledi. Rusya’nın ise SİHA’ların ön planda olduğu modern savaşlara hazır olmadığı ifade edildi.

23.10.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2020-14:04) Rus Basınına Göre Rusya, Türk SİHA’larına Hazır Değil!

Libya ve Suriye’den sonra Karabağ Yaylası’nda da kendini gösteren Türk SİHA’ları hakkında dünya basınının analizleri devam ediyor. Son olarak Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmaların gidişatının değişmesinde büyük rol oynayan Bayraktar TB2, Ermenistan ordusuna nefes aldırmıyor ve Rus hava savunma sistemlerini bir bir imha ediyor.

Rusya’nın önde gelen gazetelerinden biri olan Komsomolskaya Pravda, bu durumu manşetine taşıdı ve Azerbaycan’ın savaştaki başarısının en önemli sebebinin Türk SİHA’ları olduğunu okuyucularına aktardı.

SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Türk SİHA’larından geleceğin silahları olarak bahseden Askeri uzman Viktor Baranets, yazdığı analizde Bayraktar TB2’nin görüntülerini hayranlıkla izlediğini belirtti. Azerbaycan’ın envanterindeki silahların çoğunluğunu eski Sovyet silahlarının oluşturduğunu ancak Türkiye’den alınan silahların savaşının gidişatını belirleyen asıl unsur olduğunu yazdı.

RUSYA HAZIR MI?

Artık modern teknolojilerin kullanıldığı bir savaş dönemine girdiklerini belirten Baranets, artık savaşların kaderini belirleyecek unsurların SİHA’ların gelişmişliği olacağını öngördü. Ayrıca Rusya’nın bu çeşit bir savaşa hazır olmadığı da vurgulandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal