RTÜK’ten Spotify ve FOXplay’e Lisans Başvurusu Uyarısı

RTÜK, ülkemizde de çok kullanılan Spotify ve Foxplay’i lisans başvurularını yapmaları konusunda uyardı. Aksi taktirde uygulamalara erişim engellenebilir.

03.10.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-14:13) RTÜK’ten Spotify ve FOXplay’e Lisans Başvurusu Uyarısı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify ve FOXplay'i lisans başvurusu yapmazlarsa, yayınlarına erişim engeli gelebileceğine ilişkin uyardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, internet radyo ve televizyonlarının RTÜK denetimine tabi olmasından sonra pek çok yayıncı kuruluş, Üst Kurul'a lisans başvurusunda bulundu.

SPOTİFY LİSANS BAŞVURUSUNDA GECİKTİ

"Netflix", "Amazon Prime Video", "Mubi" gibi uluslararası bilinirliğe sahip yayıncılar da lisans için başvuru süreçlerini başlatırken, dünya çapında faaliyet gösteren bazı kuruluşlar ise başvuru yapmakta gecikti.

Üst Kurul, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığının incelemeleri neticesinde Spotify'ın internet adreslerinden internet ortamında isteğe bağlı yayıncılık faaliyeti gerçekleştirdiğini belirledi.

LİSANS ALMADAN DEVAM EDİLEMEYECEK

Üst Kurul, duyuruda, belirtilen süre içerisinde ilave 3 aylık yayın lisansı ücretini peşin ödemeleri fakat internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanamaması durumunda, ilgili yayıncıların bir 3 ay daha yayın hizmetlerini sunabileceklerini bildirdi.

Duyurudan sonra lisans başvurusu yapmayanların 72 saat içerisinde yayınlarına son vermesi gerekiyor.

Başvuru yapmamaları durumunda, RTÜK yasa gereği ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacak ve sulh ceza hakimliğinden ilgili yayın kuruluşları için erişim engeli isteyecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal