RTÜK, Deezer ve Tidal Uygulamalarına İhtar Gönderdi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Spotify’dan sonra diğer müzik uygulamaları olan Deezer ve Tidal’a da 72 saat içerisinde lisans başvurusu yapmaları için süre verildi.

10.11.2020-10:38 - (Son Güncelleme: 10.11.2020-10:35) RTÜK, Deezer ve Tidal Uygulamalarına İhtar Gönderdi

Geçtiğimiz haftalarda Spotify gibi Türkiye’de yayın yapan bazı internet sitesi ve uygulamalara lisans başvurusu uyarısı gönderilmişti. Spotify bir süre sonra lisans başvurusunu gerçekleştirdiği ancak bir başka müzik uygulaması olan Deezer ve Tidal hala lisans başvurusu yapmadılar.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)’ten Deezer ve Tidal’a 72 saatlik süre vererek, lisans başvurusu uyarısında bulundu. Yapılan uyarıda 3 aylık yayın lisans ücretini peşin olarak ödemeleri halinde yayınlarına devam edebilecekleri dile getirildi.

RTÜK’TEN DEEZER VE TİDAL’A 72 SAAT

RTÜK’ün resmi açıklaması şu şekilde:

Belirtilen süre içerisinde internet ortamından yayın lisansı verilmesi işlemlerinin tamamlanmaması ve bu süre içinde hesaplanacak yayın lisansı ücretini peşin olarak ödemesi halinde ilave üç ay daha yayın hizmetlerini sunabileceği,

Başvuru talebini içeren dilekçesiyle birlikte taahhütnameyi sunmaz ve üç aya tekabül eden yayın lisans ücretini peşin olarak ödemez veya yayın hizmetlerine bu duyuruyu müteakiben yetmiş iki saat içerisinde son vermez ise Üst Kurul tarafından 6112 sayılı Kanunun 29/A maddesinin ikinci fıkrası uyarınca sulh ceza hâkiminden söz konusu yayınla ilgili olarak erişimin engellenmesi talebinde bulunulacağı ve ayrıca aynı Kanunun 33 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacağı,

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal