Roscosmos, Venüs’ü Rusya Gezegeni İlan Etti

Rusya uzay ajansı Roscosmos, üzerinde yaşam izine rastlanan Venüs gezegeninin Rusya’ya ait olduğunu açıkladı.

16.09.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-16:18) Roscosmos, Venüs’ü Rusya Gezegeni İlan Etti

Venüs’te yaşam izine rastlanmasının ardından gezegen üzerindeki sahiplik iddialarının gelmesi uzun sürmedi. Rusya uzay ajansı Roscosmos'un Başkanı Dimitri Rogozin, Venüs'te yaşam olabileceği iddialarını gerçekçi bulmadığını ve Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğunu söyledi.

“VENÜS’TE YAŞAM İMKANSIZ”

Pazartesi günü Nature Astronomy'de yayımlanan bir araştırmada Venüs'ün bulutlarında fosfin gazı bulunması ve gazın kaynağı hakkında teoriler detaylandırıldı. Bu teorilerden biri de Venüs'te bir noktada yaşam olmasıydı.

2020 HeliRussia sergisinde konuşan Rogozin, daha önce Rus bilim insanlarının yaptığı araştırmaların Venüs'te yaşamın imkansız olduğunu gösterdiğini ifade etti.

“ORASI CEHENNEM GİBİ”

Rogozin, ''Ülkemiz Venüs'e başarılı bir şekilde iniş yapabilen ilk ve tek ülkedir. Rus uzay aracı Venüs hakkında bilgi topladı. Orası cehennem gibi'' dedi.

“VENÜS RUS GEZEGENİDİR”

Roscosmos Başkanı, Venüs'e bağımsız bir görev hazırlığında olduklarını da ifade etti. Rogozin, ''Biz Venüs'ün bir Rus gezegeni olduğuna inanıyoruz'' diye konuştu.

Rogozin, ''Venüs konusundaki çalışmalarda Sovyetler Birliği ile rakipleri arasında çok ciddi fark vardı. O kadar ki ABD, Venüs'e bir 'Sovyet gezegeni' demişti'' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal