ROKETSAN'dan Başarılı Öğrencilere Staj Ve İş İmkanı

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, TEKNOFEST'deki roket yarışlarında başarılı olan öğrencilere staj ve iş imkanıın sağlanacağını söyledi.

05.09.2020-12:06 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-12:02) ROKETSAN'dan Başarılı Öğrencilere Staj Ve İş İmkanı

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen roket yarışlarında başarılı olan öğrencilere hem staj hem de iş imkanı sağladıklarını söyledi.

“HEYECANLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR”

Roket yarışlarına katılan üniversite ve lise öğrencilerinin, Türkiye'nin gelecekteki uzay, füze ve roket programlarına katkı yapacağını belirten İkinci, şunları kaydetti:

"Roket yarışmalarındaki hava çok pozitif. Öğrencilerimizin heyecanları gözlerinden okunuyor, kendilerini geliştirmek için bu konuya verdikleri emekler takdire şayan. Ülkemizin ve milletimizin bu konuya ilgisi çok yüksek. Bununla birlikte ileriki aşamalarda Türkiye, Uzay Ajansının ve Roketsanın gerçekleştirdiği uzay programlarıyla birlikte Savunma Sanayii Başkanlığının da koordinasyonuyla çok ciddi bir ilerleme kaydedecek.

STAJ VE İŞ İMKANI

Yarışmalara katılan öğrencilere sadece staj imkanı sağlamadıklarını dile getiren İkinci, başarılı ve gelecek vadeden öğrencileri Roketsan'da istihdam ettiklerini anlattı.

Roket yarışlarının, bu anlamda öğrenciler için önemli olduğunu vurgulayan İkinci, "Aynı zamanda hem TÜBİTAK SAGE hem de Roketsan çeşitli staj programları kapsamında arkadaşlarımızı kabul ediyor. Bu alandaki bilgi ve birikimlerini, gerçek sistemler üzerinde daha da artırmalarını hedefliyoruz. Bu aşamadan sonraki asıl önemli olan kendi motivasyonlarını, isteklerini, hayallerini kaybetmemeleri ve bu konuda yollarına devam etmeleri gerekiyor. Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi ve uzay teknolojileri kapsamında, gençlerimizin çok büyük bir gelişmenin müsebbibi olabilecek bir noktaya gelmeleri bizlerin isteği. Hem maddi hem de bilgi desteği olarak arkadaşlarımızı desteklemeye çalışıyoruz." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal