Robotik Sistemle Serada Sebze Meyve Yetiştiriciliği Yapacaklar

Bartın’da robotik sistem bitki yetiştiriciliği eğitimi alan lise öğrencileri, topraksız serada sebze ve meyve yetiştiriciliği yapacaklar.

26.08.2020-16:14 - (Son Güncelleme: 26.08.2020-16:11) Robotik Sistemle Serada Sebze Meyve Yetiştiriciliği Yapacaklar

Bartın'da hayata geçirilen proje kapsamında robotik sistem bitki yetiştiriciliği eğitimi alan lise öğrencileri, teknolojik altyapısını da hazırladıkları uzaktan kontrollü serada topraksız tarım yapmayı öğreniyor.

Bartın Bilim Eğitimi Derneğince yürütülen ve İçişleri Bakanlığı ile Bartın Belediyesinin desteklediği "Sanayi Devrimi 4.0 Yolculuğunda Gençlerle Robotik Sistem Bitki Yetiştiriciliği" projesinde yer alan 22 öğrenci, teknolojik altyapısını da yaptıkları serada topraksız tarımla sebze ve meyve yetiştirmeye başladı.

SULAMAYI CEP TELEFONLARI İLE KONTROL EDİYORLAR

Projenin kabulünün ardından eğitim aldıkları okulların teknoloji atölyelerinde aletler hazırlayan öğrenciler, topraksız tarım yapacakları sera için sulamadan havalandırmaya bütün elektronik teçhizatı da hazırladı. Bartın Belediyesince tahsis edilen Karaçay mevkisindeki seraya sistemi entegre eden öğrenciler, ürünleri üretirken, sulama ve havalandırma için cep telefonu ve bilgisayar aracılığıyla uzaktan kontrol sistemi kullanıyor.

YAPAY ZEKA İLE TARIM BİRLEŞİYOR

Öğrenci Enes Onur da robotik kodlama eğitimi aldıklarını dile getirerek, "Serada bitki yetiştirmek için tarım eğitimi alıyoruz ve buna göre bitkileri yetiştirmek için uygun alanlar tasarlıyoruz. Yapay zekayla bunları otomasyon haline getirerek seri üretime geçip ürünleri verimli şekilde elde ediyoruz." dedi.

Halil Kerem Çamoğlu ise öğrendiği bilgiler ile tarıma ilgisinin artığını belirterek, "Bununla beraber burada öğrendiğim robotik kodlama sayesinde robotların nasıl çalıştığını, bu tür otomasyonların nasıl gerçekleştiğini öğrendim. Topraksız tarımın ya da genel olarak tarımın dünyada ne kadar önemli olduğunu ve ülkemizde tarımın nasıl geliştirilebileceğini öğrendim." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal