Robot Vale Dönemi Fransa'da Başlıyor

Fransız Stanley Robotics şirketinin geliştirdiği otomatik vale 'Stan', aracınızı bıraktığınız noktadan alıyor ve otoparka götürüp boş bir yere park ediyor. 'Robot vale'nin yakın zamanda hayatımızın bir parçası olması bekleniyor.

31.01.2019-18:05 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-17:54) Robot Vale Dönemi Fransa'da Başlıyor

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi ile birlikte, problemlerimize çözüm üretilmeye devam ediyor. Otomobil kullanan insanların en büyük problemlerinden biri olan park meselesine de teknoloji artık bir kolaylık sağlıyor.

Hayatın her yerinde ama özellikle de havalimanlarında araç park etmek büyük bir sorun teşkil ediyor. Fransız bir robot vale ise bu süreci kolaylaştırmak için görev başı yapıyor.

ÇALIŞMA MANTIĞI 

Paris ve Lyon şehirlerinde yapılan başarılı denemelerin ardından Stan adlı otonom park sistemi Londra Gatwick Havalimanı’nda işe başlamayı bekliyor.

Robo vale Stan'ın çalışma mantığı ise hem basit hem de keyifli; Aracınızı küçük bir garaja bırakın, QR kodu okutarak sisteme giriş yapın sonra da uçağınıza gidin. Bir robot aracınızı olduğu yerden kaldırsın; uzakta, güvenli ve araçların sıkça dizildiği bir otoparka yerleştirsin. Geri döndüğünüzde de aracınızı bıraktığınız garajda hazır etsin.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal