Rekabet Kurulu'ndan Google’a 196 Milyon TL Ceza

Teknoloji devi Google’a Rekabet Kurulu tarafından 196 milyon 708 bin 54,78 lira idari para cezası verildi.

13.11.2020-17:20 - (Son Güncelleme: 13.11.2020-17:18) Rekabet Kurulu'ndan Google’a 196 Milyon TL Ceza

Geçtiğimiz günlerde Google sözlü savunma yaptığı soruşturma sonucu Rekabet Kurulu, teknoloji devine 96 milyon 708 bin 54,78 lira idari para cezası verilmesine hükmetti. Google’a "Genel arama pazarındaki hakim durumunu kötüye kullandığı" gerekçesiyle soruşturma açılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Google'ın genel arama hizmetleri pazarında hakim durumda olduğu ve "genel arama sonuçlarının en üstünde, reklam niteliği belirsiz olarak ve yoğun bir şekilde metin reklamlarına yer vermek suretiyle kendisine reklam geliri getirmeyen organik sonuçların içerik hizmetleri pazarındaki faaliyetlerini zorlaştırdığını" iddia eden Soruşturma Heyeti Temsilcisi, şirkete idari para cezası uygulanması gerektiğini söylemişti.

Temsilci, Kurul tarafından belirlenecek makul bir süre içinde, metin reklamlarının organik sonuçları pazardan dışlamayacak ölçek veya konumda sunulması, reklam niteliğindeki belirsizliğin, organik sonuçlardan açıkça ayrıştırılacak şekilde giderilmesi ve internet sitelerinin metin reklamı vermesinin organik sıralaması üzerindeki etkilerinin bertaraf edilmesine ilişkin önemlerin alınması gerektiği kaydedilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal