Rar Dosyası Açma

.Rar dosyası, dosyaları toplu olarak arşivleme ve dosya boyutlarını azaltmak için kullanılan bir dosya uzantısıdır. Arşivlenmiş dosyalar dosya uzantısı .rar olarak görüntülenir. Peki rar dosyası açma işlemi nasıl açılır ?

08.05.2018-11:01 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-10:57) Rar Dosyası Açma

Winrar yazılımını kullanarak sıkıştırılmış dosyaları rahatlıkla açabilirsiniz. Winrar programı, dosya boyutlarını azaltmak ve arşivlemek için kullanılır. Dosyaları bir PC’den başka PC’den aktarırken veya mail ortamında dosya yollarken rar uzantılı dosyalar ile sıkça rastlaşırız. Özellikle amatör kullanıcılar için bu işlem çok zor olarak görünebilir. Bilgisayarda rar dosyalarını açmak için resimli aşağıda aşamaları takip edebilirsiniz.

Winrar yazılımını ücretsiz olarak indirerek klasik yükleme adımlarını takip ederek PC’ye kurulumunu yapın.

RAR DOSYASI NASIL AÇILIR ?

Yazılımı PC’ye kurduktan sonra arşiv dosyasında Winrar gösteregesini görebilirsiniz.

Açmak istediğiniz dosyaya klikleyip Klasöre çıkart seçeneğine klikleyin.

Dosya boyutuna göre dosyanın açılma süresi farklılık gösterebilir. Dosya çıkarma işlemi sonlandıktan sonra klasörü açarak dosya içeriğine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

WİNRAR ÖZELLİKLERİ:

Winrar Türkçe dil özelliği ile RAR ve ZIP 2.0 arşivleri yüzde yüz olarak desteklemektedir.

Metin, ses, grafik, 32-bit ve 64-bit Intel uygulamalarını sıkıştırmak için oldukça gelişmiş ve hızlı bir şekilde dosyayı sıkıştırma algoritmasına sahiptir.

Dosyayı sadece taşıyıp üstüne bırakarak kolayca sıkıştırma işlemini başlatabilirsiniz.

Çok sayıda küçük dosyayı diğer sıkıştırma programlarına göre 10% – 50% oranında artırabilir ve fiziksel hasara uğramış arşivleri kolaylıkla kurtarabilirsiniz.

Dosya adlarında Unicode(evrensel kod) desteği vardır.

Dosyaları 128 bit ile şifreleme, arşiv açıklamaları, hata günlüğü, bir çok tema ve arayüz desteği ile değiştirilebilir gibi ayrıcalıkları vardır.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal