PUHU’ya Drone Tespit Özelliği Eklendi

Türk ordusunun kullandığı taşınabilir dinleme ve kestirme sistemi olan PUHU’ya çok önemli özellikler eklendi. Bunlardan en önemlisi ise drone tespit özelliği.

03.10.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-17:43) PUHU’ya Drone Tespit Özelliği Eklendi

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın projelerinden biri olan ve ASELSAN tarafından geliştirilen ‘PUHU’, son operasyonlarda etkin şekilde kullanılarak Türk Silahlı Kuvvetlerine elektronik harpte önemli üstünlük sağlıyor.

PUHU Taşınabilir Dinleme ve Kestirme Sistemi, operasyonel sahada taktik muharebe birimlerini desteklemek için amacıyla kullanılıyor. Cihaza eklene yeni özellikler arasında drone tespiti ve uzak kumanda sistemi var.

İLK TESLİMATLAR BAŞLIYOR

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "PUHU, artık yerli-milli yazılım ve donanımlarla drone tespit kabiliyeti kazanacak. Uzaktan komuta ve işletim özelliğine de kavuşacak sistemin araç üzerine entegre mobil versiyonu üretilecek. Yeni PUHU'nun ilk teslimatlarını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" dedi.

DRONE TESPİT ÖZELLİĞİ

Demir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PUHU taşınabilir dinleme ve kestirme sistemlerinin son operasyonlarda etkin şekilde kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) elektronik harpte önemli üstünlük sağladığını belirtti. Demir, "Bu süreçte PUHU’ya ek yetenekler kazandırılması için AR-GE çalışmaları devam etti ve teknolojik ilerlemeler kaydedildi. PUHU, artık yerli-milli yazılım ve donanımlarla drone tespit kabiliyeti kazanacak. Uzaktan komuta ve işletim özelliğine de kavuşacak sistemin araç üzerine entegre mobil versiyonu üretilecek. Yeni PUHU’nun ilk teslimatlarını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal