Play Store’dan Yüzlerce Uygulama Kaldırıldı

Dünyanın en önemli yazılım devlerinden Google, işletim sistemi Android’in uygulama mağazasında temizlik yapmaya devam ediyor. Bu kez şirket tarafından 600 uygulama mağazadan kaldırıldı.

24.02.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 24.02.2020-15:35) Play Store’dan Yüzlerce Uygulama Kaldırıldı

Şirket kararını Android web sayfasında yaptığı açıklamayla duyurdu. Kaldırılan uygulamalarda çok fazla reklam gösterildiğini kaydetti. Şirket, reklam sunum ilkelerine uyulmayan bu uygulamaların kullanıcı deneyimlerini olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.

Kaldırılan uygulamaların isimleri ise şirket tarafından ifşa edilmezken, Google tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Mobil reklam sahtekarlığı, çeşitli yöntemlerle birçok farklı biçimde görünebilen, sektör genelinde bir sorundur.  Kullanıcılara, reklam verenlere ve yayıncılara zarar verme potansiyeline sahiptir.

Google'da, mobil ekosistemi dolandırmaya çalışan kötü niyetli geliştiricileri tespit etmeye ve durdurmaya odaklanan özel ekiplerimiz var. Bu çabaların bir parçası olarak, görünüşte zararsız uygulamalar oluşturan, reklam politikalarımızı ihlal edenlere karşı harekete geçiyoruz."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal