Ping Ne Demek?

Ping süresi nasıl düşürülür? İdeal ping süresi nedir? Ping nasıl öğrenilir? Ping hakkında merak edilenleri yanıtladık.

23.01.2021-13:06 - (Son Güncelleme: 18.01.2022-11:22) Ping Ne Demek?

Ping süresinin düşük olması, kaliteli bir internet bağlantısı ve hızı için önemlidir. Peki ping ne demek? Ping süresi dünasıl düşürülür? Bağlantı hızı artırmak için ne yapılması gerekiyor? Detaylar haberimizde...

NE DEMEK?

Ping, bağlantınızın tepki süresinin belirtisidir. Ping programı, Mike Muuss tarafından 1983 tarihinde yazılmış bir programdır. Bir makineye sıklıkla 32 baytlık bir ICMP paketi yollar ve aynı paketin geri gelmesini de bekler. Bu basit ama önemli program, pek çok işe yarayabilir. Sunucu size ne kadar uzak ise, ping süresi de o kadar artmaktadır. Kullandığınız bağlantı tipi de ping'e büyük etki eder. Ping süresi bağlantı kalitesini de etkiler. Ping süresi düştükçe bağlantı kalitesinde artış olur. 

İDEAL PİNG SÜRESİ KAÇ OLMALI?

Ping süresi milisaniyelerle ölçülen bir gezinti süresidir. B30ms ya da daha az mükemmel ping süresi online oyun oynamak için idealdir. Ortalama ping süresi ise 30 ile 50ms arası olabilir.

Ping nedir

NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Ping süresinin nasıl düşürüldüğü de önemli bir araştırma konusu. Bunlardan ilki, bilgisayardaki açık olan tüm programları kapatıp, varsa indirmeleri durdurmayı denemek olabilir. 

İnternete ne kadar fazla cihaz bağlıysa ve interneti aktif olarak kullanıyorsa, ping süreniz o kadar yükselecek hızınız düşecektir.

Ping'iniz hala yüksekse, laptop'unuzu router'ınızın (yönlendirici) yakınına taşıyın veya router'a ethernet kablosuyla bağlayın. Ethernet kablosu, sinyalle ilgili potansiyel sorunları (bu sorunlar ping süresini etkileyebilir) aşmanıza yardımcı olabilir.

Router'ınız ile dışarıdan gelen kabloların bağlantısının tam olmasına ve gevşek olmamasına dikkat etmeniz gerekir.

Buraya kadar hiçbir seçenek işe yaramadıysa, router'ınızı kapatıp açmayı deneyebilirsiniz.

Tüm bunlara rağmen ping sürenizde sorun varsa, servis sağlayıcınızın destek hattını aramalısınız. Servis sağlayıcınız bazı durumlarda sorunun kaynağını bularak sorunları uzaktan çözebilir.

NASIL ÖĞRENİLİR?

Oyunda ping nedir? Pubg ping ne demek? sorularına yanıt arayanların yapması gereken oldukça basit. Windows işletim sistemlerinde Komut İstemi sekmesinde ping komutu kullanılarak kolay bir şekilde ping kontrolü yapılabilmektedir. Bu komut neticesinde ister domain adresi ile isterseniz de IP adresi ile ping süreniz hesaplanır ve size veri olarak sunulur. Ping öğrenmenin diğer bir yolu da program ya da oyunların ilgili sekmelerine ulaşmaktır. Bunun için web sitelerinde kolay hesaplama araçları da bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal