Paypall Gitti, Yerine Paycell Geldi

Turkcell'in ödeme çözümleri sunan şirketi Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) faaliyet izni aldı.

24.08.2016-15:44 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Paypall Gitti, Yerine Paycell Geldi

Turkcell'in ödeme çözümleri sunan şirketi Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) faaliyet izni aldı. Paycell markasıyla hizmet veren şirket ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni alan lisanslı ilk operatör iştiraki oldu.

Şirket açıklamasına göre, Turkcell müşterilerinin ödeme çözümleri alanlarında hayatını kolaylaştıran şirketi Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ, artık BDDK'dan lisanslı bir ödeme kuruluşu olarak hizmet veriyor. Turkcell faturası ile ödeme de dahil birçok alternatif seçenek sunan Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ, yeni dönemde Paycell markası altında faaliyetlerini çeşitlendirerek müşteri bazını daha da genişletmeyi hedefliyor.

Gelişmiş teknolojik yetenekler ile yeniden tanımlanan ödeme ekosistemi sayesinde Paycell artık hem Turkcell abonelerine hem de diğer müşterilere hizmet verecek.

Paycell, kredi kartlarını güvenli bir şekilde saklayan ve talimat üzerine Paycell anlaşmalı iş yerlerinde kart verilerini paylaşmadan tek tıkla alışveriş yapmayı sağlayan bir ödeme platformu olarak ön plana çıkıyor. Üstelik Turkcell müşterileri dilerse herhangi bir kart tanımlamadan Turkcell faturalarına veya TL bakiyelerine yansıtarak ödeme yapabiliyor.

Paycell'in özelliklerinin arasında Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom olmak üzere tüm müşterilere açık olması, istenen banka kartının eklenebilmesi, Amex, Visa veya Mastercard fark etmeksizin tüm kartların eklenebilmesi, tüm telefonlara uyumlu olması, mobil yetenekler ile akıllı olması, çoklu kanal entegrasyon imkanı sunması bulunuyor.

PAYCELL İLE NESİL ÖDEME HİZMETİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ'nin ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunma izni alan lisanslı ilk operatör iştiraki olduğuna dikkati çekerek, Turkcell'in iletişim alanında gösterdiği kapsama gücünü, müşterilerine finansal hizmetleri ulaştırırken de göstermeyi hedeflediğini belirtti. Terzioğlu, şunları kaydetti:

"2016 başında Turkcell Finansman AŞ ile BDDK'dan tüketici finansmanı alanında lisans almıştık, şimdi de Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ ile ödeme hizmetleri alanında lisans aldık. Mobil ve dijitalleşme her sektörü yeniden tanımlıyor, kuşkusuz ödeme hizmetleri de hepsinin tamamlayıcısı olarak öne çıkıyor.

Dijitalleşen dünyada hem iş yerlerine hem de son tüketicilere Paycell ile yeni nesil ödeme hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bu yeni dönemde Paycell markası ile hizmet veren ödeme platformumuzun sadece Türkiye'de değil bölge ülkelerinde de değer yaratacağına inanıyorum."

Turkcell Ödeme Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Melike Kara da Paycell ile artık gerçek mobil ödeme deneyimi sunmaya başladıklarını vurguladı. Tüm operatör şirketleri içinde Turkcell Ödeme Hizmetleri'nin ilk lisansı almasından dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Turkcell Ödeme Hizmetleri, 2010 yılında Turkcell Mobil Ödeme markası ile başlattığı ödeme çözümlerini artık BDDK'dan aldığı lisans ile yeni alanlara taşımaya hazır. Turkcell Mobil Ödeme, Turkcell müşterilerinin faturaları veya TL bakiyeleri üzerinden binlerce üye iş yerinde kredi kartı ya da nakde ihtiyaç duymadan ödeme yapma imkanı sunuyordu. Sadece geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon Turkcell abonesi bu ödeme hizmetlerini kullanmıştı.

Bu yıl, Paycell markası altında birleştirdiğimiz ödeme hizmetlerimizi akaryakıt, restoran, e-ticaret başta olmak üzere birçok sektörde yaymaya devam edeceğiz. Turkcell'den aldığımız teknoloji gücü ve yeni lisansımız sayesinde müşterileriniz artık daha çok alanda Paycell ile kusursuz ödeme çözümleri yaşayacak."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal