Pakistan Ahlaksız İçerik Gerekçesiyle TikTok’u Yasaklayacak

Popüler sosyal medya uygulaması TikTok, Pakistan’da ahlaksız içerik barındırdığı gerekçesiyle yasaklanacak.

09.10.2020-16:33 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-16:31) Pakistan Ahlaksız İçerik Gerekçesiyle TikTok’u Yasaklayacak

Geçtiğimiz aylarda ABD’de de yasaklanması gündemde olan TikTok, ABD operasyonlarını devredebilmek için TikTok Global isminde bir çatı şirketi altına alınmış ve böylelikle ABD’deki faaliyetlerini sürdürebilmişti.

TikTok uygulaması, ABD dışında başka ülkelerde de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Üç üst düzey hükümet yetkilisinin bugün yaptığı açıklamaya göre Pakistan, sosyal medya Uygulaması TikTok'u "ahlaksız" içeriği filtrelemediği için engellemeye karar verdi.

“DEFALARCA UYARDIK”

Karara doğrudan dahil olan üst düzey yetkililerden biri Reuters'e verdiği demeçte, "Onlardan ahlaksız ve ahlaksız içeriği engellemek için etkili bir mekanizma oluşturmalarını defalarca istedik. Ancak platform, Pakistanlı yetkilileri tam olarak tatmin edemedi ve bu nedenle TikTok'u engelleme kararı alındı." ifadelerini kullandı.

Çin merkezli ByteDance'ın sahibi olduğu TikTok, güvenlik ve gizlilik kaygıları nedeniyle dünya çapında yoğun eleştiriler alıyor. Hindistan'da zaten yasaklanan uygulama, Avustralya'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne kadar birçok ülkede inceleme altında bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal