Otokar Arma 8x8 Afrika’dan İlk Siparişini Aldı

Kazakistan ordusunun da deneme sürecini devam ettirdiği Otokar tarafından geliştirilen ve yerli imkanlarla üretilen Arma 8x8 zırhlı araçlar Afrika’dan ilk siparişini aldı.

27.10.2020-11:40 - (Son Güncelleme: 27.10.2020-11:54) Otokar Arma 8x8 Afrika’dan İlk Siparişini Aldı

Otokar’ın milli imkanlarla tasarlayarak ürettiği yerli zırhlı araç Arma 8x8’in ihracatları devam ediyor. Araç için ilk defa bir Afrika ülkesinden sipariş geldi. İsmi henüz açıklanmayan ülkeye olan teslimatlar 2021 yılında başlayacak ve 110 milyon tutarında olacak.

Yüksek koruma seviyesi ve üstün hareket kabiliyetleri ile dikkat çeken zırhlı araçlar araçlar daha önde de dost ve müttefik ülkelere ihraç edilmişti. Sipariş kapsamındaki Arma 8x8 ve Cobra II 4x4 taktik tekerlekli zırhlı araçlar, yedek parça ve eğitim hizmetleri ile birlikte sunulacak. Teslimatların 2021 yılında başlayarak 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

İLK KEZ AFRİKA’DA GÖREV YAPACAK

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Fikri mülkiyet haklarının tamamı Otokar’a ait olan zırhlı araçlarımız uluslararası arenada tercih ediliyor, Türkiye’nin savunma alanındaki gücünü ve Türk mühendislerin ve işçilerinin emeğini yurt dışına taşıyor. Bu siparişle birlikte Arma 8x8 aracımız ilk kez Afrika yolcusu olacak, Afrika kıtasında görev alacak.

Bu yeni siparişin, daha önce ihracat yaptığımız bir ülkeden gelmiş olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Kullanıcımızın envanterinde yer verdiği ve memnun kaldığı araçlarımız, yeni siparişi için referans oldu. 4x4 ve 8x8 taktik tekerlekli zırhlı araç ihtiyaçlarını karşılamak için Otokar’ı tercih ettiler."

35’TEN FAZLA ÜLKEDE KULLANILIYOR

Otokar zırhlı araçları bugün 35’ten fazla ülkede 50’nin üzerinde kullanıcı envanterinde hizmet veriyor. Kendi sınıflarında dünyanın sayılı araçları arasında kabul edilen Otokar zırhlı araçları hareket kabiliyeti, koruma seviyesi ve beka kabiliyeti ile dikkati çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal