Odanın Bir Ucundan Telefonu Şarj Eden Teknoloji Geliştirildi

Kablosuz şarj teknolojisini bir adım daha ileriye taşıyacak yeni bir teknik üzerinde çalışılıyor. Anti lazer ismi verilen teknoloji ile telefonlar uzak mesafeden şarj edilebilecek.

26.11.2020-10:20 - (Son Güncelleme: 26.11.2020-11:36) Odanın Bir Ucundan Telefonu Şarj Eden Teknoloji Geliştirildi

Akıllı telefonlar gelişirken şarj teknolojileri de yerinde durmuyor. Hızlı ve kablosuz şarj gibi teknolojiler ile kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı yeni bir teknoloji ise şarj konusunda yeni bir devrim gerçekleştirecek.

Geliştirilen yeni bir cihaz sayesinde bir noktadan uzak bir diğer noktaya %99 isabetle enerji aktarılabiliyor. Gözle görülmeyen enerji dalgaları ile cihazların prize takılmasına veya kablosuz şarj cihazlarına temas etmesine gerek duyulmuyor.

GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Bilim adamları tarafından CPA (Coherent Perfect Absorption) olarak adlandırılan teknik, lazerlerin çalışma mantığının tam tersi şekilde fotonları yaymak yerine emiyor. Teknoloji her ne kadar işe yarasa da mevcut durumda cihazlar açısından bazı sorunlar ortaya çıktığı için bir süre daha bilim adamları tarafından geliştirilmesi gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal